Els guanyadors de la Copa de Bèlgica
Els guanyadors de la Copa de Bèlgica (Union Saint-Gilloise)
futbol

L'equip europeu que és campió de Copa més d'un segle després

Anvers i Union Saint-Gilloise van disputar la final de la Copa de Bèlgica amb victòria per la mínima dels blau-groguencs

Redacció Esport3Actualitzat

La Copa belga estava en joc. Anvers i Union Saint-Gilloise s'enfrontaven dijous a l'estadi Roi Baudouin de Brussel·les per aixecar el trofeu. Era festiu a tot el país però, on la festa va ser completa, va ser al municipi de Vorst.

La Union Saint-Gilloise va fer història i va aixecar aquest títol 110 anys després gràcies al gol de Machida just abans del descans. Fundat el 1897, va guanyar les edicions de 1912-1913 i 1913-1914. També era un dels clubs amb més projecció del país. Fins al 1935, van aixecar 11 Lligues. Però l'arribada de la Segona Guerra Mundial va capgirar la situació del club. Un cop del qual mai es van tornar a recuperar. No han tornat a guanyar cap títol, a excepció de quatre campionats de Segona Divisió.

La temporada 2020-2021 va tornar a Primera Divisió. Des de llavors fins ara, sempre ha quedat entre els tres primers de la classificació. Amb Alexander Blessin a la banqueta, encara continua viu per la lluita de la primera posició a la Lliga.

Fins a 17 nacionalitats conformen la plantilla. Un algerià com a màxim golejador (Amoura, 18 gols en 29 partits), un espanyol nascut a Suïssa aguanta el mig del camp (Cameron Puertas) o un porter luxemburguès (Anthony Moris) formen aquesta exòtica plantilla.

Campanya desil·lusionant de l'Anvers de Van Bommel

L'Anvers de Van Bommel no passava el seu millor moment. La campanya està deixant un regust de desil·lusió. Abans de disputar la final un balanç d'una victòria en els últims vuit partits. Tanmateix, ja havien demostrat el seu nivell contra el Barça a l'últim partit de fase de grups (3-2). Un triomf flamenc que va aixecar polseguera a Barcelona.

El club té quatre Copes, l'última guanyada la temporada 2022-23, quan també van aixecar el campionat de la Lliga.

Anar al contingut