L'Anvers deixa retratat un Barça sense rumb (3-2)

Pèssima imatge dels blaugranes tot i la classificació, com a líders, per als vuitens de la Champions. Un gol d'Ilenikhena, en el minut 92, fa pujar els colors als de Xavi

• El Barça serà als vuitens de final de la Champions. I hi arribarà com a líder del seu grup. Però ha sortit malparat de la visita a Anvers. Derrotat (3-2) i escaldat, contra un equip que, fins avui, no havia sumat cap punt a Europa.
  • Lewandowski no hauria d'haver viatjat a Anvers. Va quedar fora de la primera convocatòria de Xavi. Però, al Bosuil Stadion, ha estat titular. I també el jove Héctor Fort, debutant amb el primer equip.
  • El Barça no ha après la lliçó del Granada o l'Alabès. Ha encaixat el primer gol als 76 segons de joc, i després d'una falta d'entesa entre Iñaki Peña i Oriol Romeu. Vermeeren no ha desaprofitat el regal i ha fet saltar en la sorpresa.
  • Els de Xavi no han sabut reaccionar. Fins i tot, Janssen ha pogut fer més gran la ferida en una rematada a la mitja volta. Peña l'ha aturat sense problemes.
  • El primer xut a porteria dels blaugrana no ha arribat fins al minut 35. I ha suposat l'empat, obra de Ferran Torres. L'assistència ha estat de Lamine Yamal, que ha trobat el moment oportú per enviar la passada cap al de Foios.
Ferran, golejador a Anvers (EFE)
  • L'arrencada del segon temps ha estat frenètica. A l'Anvers, li han anul·lat un gol per fora de joc de Janssen i, immediatament després, Lamine Yamal ha estavellat una rematada al travesser.
  • El Barça s'hauria pogut quedar en inferioritat en el minut 53. L'àrbitre ha mostrat la targeta vermella a Sergi Roberto per una entrada a Kerk. Ha rectificat després de revisar l'acció al VAR.
  • El cop més dur, però, ha estat el segon gol de l'Anvers, precedit d'una nova errada d'Oriol Romeu. Yussuf li ha pispat la cartera i Janssen, amb un xut creuat, ha anotat el 2-1.
  • També Gündogan, com Lewandowski, va ser repescat per Xavi per viatjar a Anvers. I, com el polonès, tampoc ha tingut descans. Ha substituït un desafortunat Oriol Romeu i ha disputat l'última mitja hora.
Marc Guiu celebra el seu gol (EFE)
  • El Barça ha buscat l'empat a la desesperada. Kounde, per exemple, ho ha intentat des de lluny... sense èxit. Ni la classificació per a vuitens traurà el mal gust de boca als blaugranes.
  • Marc Guiu, relleu de Lewandowski, hauria pogut salvar la papereta en el temps afegit. El seu cop de cap ha donat esperances al Barça. Però, un cop més, la defensa blaugrana ha badat i ha acabat rebent un tercer gol, d'Ilenikhena.
Pepe també marca (EFE)

Festival de gols a Dragao (5-3)

• També al Porto ha certificat l'accés als vuitens de final. Ha fet els deures contra el Xakhtar (5-3). Els aficionats a Dragao ha vibrat amb la classificació del seu equip i amb l'espectacle, amb fins a vuit gols.
  • Per part del conjunt portuguès, han vist porteria Galeno --amb un doblet--, Taremi, l'exmadridista Pepe i Francisco Conceiçao. Els gols del Xakhtar han estat de Sikan, Eustaquio en pròpia porteria i Eguinaldo. Els ucraïnesos, tercers del grup H, continuaran competint ara a la Lliga Europa.