Barcelona

La festa blaugrana a la plaça de Catalunya s'acaba amb 45 detinguts i 100 ferits

Uns 40.000 d'aficionats del Barça s'han concentrat a la plaça de Catalunya de Barcelona, on han seguit el partit a través d'una pantalla gegant instal·lada per a l'ocasió, per celebrar la Copa del Rei. Els seguidors culers han començat a congregar-se a la font de Canaletes després del matx, alhora que en diversos punts de la capital catalana es llançaven petards mentre els conductors feien sonar les botzines.

Actualitzat
Les banderes del Barça i les senyeres a la font de Canaletes de Barcelona han donat la nota de color, mentre els aficionats no paraven d'entonar càntics per celebrar el títol de Copa. Cap a les dues de la matinada, però, la festa ha començat a degradar-se pels enfrontaments que hi ha hagut entre els antiavalots dels Mossos i unes 300 persones.

Vidres d'establiments, fanals i semàfors trencats, motos per terra, pintades... I també s'han llançat ampolles i altres objectes contra les furgonetes i els policies. Després d'alguns avisos per megafonia, els Mossos han respost amb càrregues i amb el llançament de pilotes de goma fins que els han dissolt. La celebració s'ha acabat amb 45 detinguts per desordre públic i un centenar de ferits.

No només es va celebrar a Barcelona

A Girona els barcelonistes van sortir al carrer. La plaça de Catalunya s'omplia de gent, minuts després que Puyol aixequés la primera Copa de l'esperat triplet. El desenllaç de la celebració, però, va ser fatal. A dos quarts de tres de la matinada, un noi de 35 anys va caure al riu Onyar. Els bombers el van rescatar amb vida però, poc després, va morir a l'hospital Josep Trueta per les ferides que es va fer en precipitar-se al riu.
 
A Tarragona els més joves es van concentrar, com és habitual, a la plaça de la Font. Les bufandes, les banderes i els petards van ser els protagonistes de la nit tarragonina. Però per petards, els que es van sentir a Lleida. Una traca de 100 metres portada expressament de València va servir a la penya Som un Sentiment per celebrar el primer títol de l'era Guardiola.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut