Copa del Rei

Guardiola i els jugadors, encantats amb el títol, destaquen el comportament de les aficions

Després d'haver superat amb contundència l'Athletic, la plantilla del Barça va desfermar l'eufòria sobre la gespa. Guardiola i els jugadors es van mostrar encantats amb el títol de Copa del Rei i van lloar el comportament de les dues aficions, excepció feta del llançament d'una llauna sobre Alves. El tècnic va valorar la satisfacció de guanyar una final i va destacar el partit de Messi. El cap de setmana, dissabte o diumenge, pot arribar la Lliga, i, aleshores, Guardiola tindrà 10 dies per preparar la final de la Lliga de Campions. El Barça està en el bon camí cap al triplet.

Actualitzat
Caparrós: "Hem perdut contra el millor equip del món"

L'entrenador de l'Athletic Club, Joaquín Caparrós, va reconèixer que el conjunt basc va perdre contra el que considera "millor equip del món". En una molt breu compareixença davant els mitjans després del partit, Caparrós, trist i abatut, no va voler entrar a buscar moltes explicacions al que va passar al terreny de joc davant el "talent" dels jugadors rivals. "Gràcies, gràcies, gràcies. No hi ha paraules per explicar el que ha fet aquesta afició", es va dirigir als seus seguidors, revelant que "el vestidor" del conjunt blanc-i-vermell està enfonsat després de patir una derrota així. Prova d'això és que diversos jugadors, entre ells Koikili, Yeste, Amorebieta o Javi Martínez, van plorar desconsoladament en acabar el partit. "Veníem amb la il·lusió d'aconseguir el títol, però no ha pogut ser i, per descomptat, felicito el Barcelona", va resumir els seus sentiments.

Guardiola: "Ens ho hem currat"

"Ens ho hem currat", va destacar Pep Guardiola, reivindicant així el mèrit del seu equip, virtual campió de Lliga, recent campió de Copa i a dues setmanes de disputar la final de la Lliga de Campions. Guardiola es va desfer en elogis als seus jugadors. "Són molt bons. Hem arribat aquí molt cansats, amb molta fatiga, i hem fet un partit extraordinari davant un rival que estava molt ben preparat i que té una afició modèlica com l'Athletic de Bilbao". Menció especial va merèixer el partit de Lionel Messi, autor del segon gol blaugrana i que va revolucionar l'equip amb les seves jugades en la segona meitat. "El que diferencia Leo de la resta de jugadors és que aquests partits són els seus. Li agrada jugar-los, li encanta. És un luxe per al Barça poder tenir un jugador com Leo", va subratllar.

Laporta, satisfet per la germanor

El president del Barcelona, Joan Laporta, es va mostrar satisfet després del títol de Copa del Rei obtingut pel seu club a València i per la festa del futbol que havien ofert tant el seu equip, com l'Athletic de Bilbao i les respectives aficions. Laporta va insistir segons la seva opinió que s'havia donat una lliçó de civisme i va afegir que tant l'Athletic com el Barcelona havien demostrat ser "dues institucions potents" que havien ofert un exemple de cordialitat, sense incidents. "Una obra d'art", va afegir. "A més, m'he emocionat al final quan els futbolistes dels dos equips han anat a felicitar l'afició del conjunt rival", va concloure el president del Barcelona.

Cop de llauna a Dani Alves

El comportament de les dues aficions va ser modèlic durant el partit. La immensa majoria es van dedicar a animar els seu equip, sense cap incident. L'excepció la va posar un seguidor de l'Athletic, que va llençar un objecte al cap de Dani Alves, que estava a punt de fer un llançament de banda. La policia va ser ràpida i va poder identificar l'autor del llançament de l'objecte i se'l van poder emportar immediatament. Afortunadament, Alves no va patir cap dany important i va poder continuar jugant el partit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut