Guardiola, The Best al millor entrenador de 2023, i Messi, millor jugador per tercera vegada
Guardiola, The Best al millor entrenador de 2023, i Messi, millor jugador per tercera vegada
Futbol

Guardiola adorna el quintet del City amb el primer The Best; Messi, el tercer

El tècnic de Santpedor s'emporta el seu segon guardó a millor entrenador després de sumar cinc títols ab els anglesos, mentre que els 52 gols de Haaland no li han servit per batre l'argentí

Redacció Esport3Actualitzat

Pep Guardiola segueix col·leccionant guardons. El segon entrenador més llaurejat de la història (37 títols) ha aconseguit el seu segon The Best, després d'un any històric amb el Manchester City en què ha sumat 5 títols: Premier League, Lliga de Campions, FA Cup, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs. L'entrenador de Santpedor s'ha imposat als altres dos nominats, Simone Inzaghi (Inter Milà) i Luciano Spaletti (Nàpols). El primer el va aconseguir el 2011, quan Guardiola era entrenador del Barça i també va aixecar cinc títols, en el que molts consideren com un dels millors equips de la història.  

En el discurs d'agraiment, Guardiola ha lloat la tasca de Ferran Soriano i Txiki Begiristain en la gestió del Manchester City. A pregunta de Thierry Henry, ha recordat que és qui és per la Masia i els "valors" del Barça. La menció més emotiva, però, ha estat per al seu pare, Valentí Guardiola, present al teatre londinenc amb 92 anys. 

Messi ha pogut amb Haaland

Una peça clau en la gran temporada del Manchester City ha estat el rendiment d'Erling Haaland. En la seva primera temporada com a "sky blue"  el davanter noruec ha firmat unes xifres impactants: 52 gols en 53 partits.

he Best: Guardiola, millor entrenador i Haaland, millor jugador del 2023
Pep Guardiola i Erling Haaland, celebrant un gol del noruec

Tot i això, Haaland no ha pogut superar Leo Messi, guanyador de la Pilota d'Or. L'argentí ha sumat el seu tercer premi de la FIFA, superant el noruec i el francès Kylian Mbappé. Cap dels tres, per cert, no ha assistit a la gala.

 

Anar al contingut