El títol The Best busca propietari en diferents categories
El títol The Best busca propietari en diferents categories
futbol

Forta presència blaugrana en unes nominacions al The Best sense Vilda: vuit futbolistes i els dos entrenadors

La FIFA no inclou l'exseleccionador. Aitana, la més ben posicionada per succeir l'última guardonada com a millor futbolista, la seva companya Alèxia

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest dijous s'han donat a conèixer els nominats als The Best. Els premis de la FIFA no han passat per alt els èxits col·lectius de les jugadores del Barça, campiones de Lliga, Supercopa, Champions i, en alguns casos, del Mundial. El mateix equip, a més, dimecres va rebre la Medalla d'Honor del Parlament.

El resultat és que 4 de les 16 jugadores que opten al guardó pertanyen al club blaugrana: Aitana Bonmatí, una de les favorites a succeir la seva companya Alèxia; Salma Paralluelo; l'anglesa Keira Walsh, i Mapi León, absent a Austràlia i Nova Zelanda per decisió pròpia. També és a la llista la davantera del Pachuca, Jenni Hermoso, amb passat culer.

Alexia Putellas recull el seu segon 'The Best'
El 27 de febrer Alèxia Putellas va recollir el seu segon "The Best" (EFE)

Com és sabut, els The Best distingeixen entre jugadores de camp i porteres. En aquest subgrup hi ha doble representació blaugrana: tant Sandra Paños com Cata Coll, revelació a la Copa del Món, hi apareixen ben posicionades.

L'entrenador del Barça, Jonatan Giráldez, destaca com a potencial millor entrenador de futbol femení. En aquesta categoria no hi figura el ja exseleccionador espanyol, campió de la cita mundialista, Jorge Vilda. Sí que hi són, en canvi, Emma Hayes, responsable del Chelsea, i la neerlandesa Sarina Wiegman, seleccionadora de la finalista Anglaterra.

I en categoria masculina...

En l'apartat de millor futbolista, només Ilkay Gündogan exerceix d'ambaixador blaugrana, però pels seus mèrits al Manchester City. Precisament, el tècnic "citizen", Pep Guardiola, és el gran rival de Xavi Hernández en la disputa per endur-se a casa el premi a millor entrenador. Per últim, Marc-André ter Stegen tanca la presència blaugrana a les nominacions, en el seu cas com a millor porter.

Com es fan les llistes de nominats i les votacions finals

Com cada any, les llistes han estat escollides per experts. No és fins a la segona fase de la votació que hi entren els capitans i entrenadors de les 211 seleccions, periodistes de cadascun dels països i aficionats al futbol que participaran a través de la web. Les votacions ja estan obertes i els noms dels premiats se sabran en una gala que se celebrarà a l'hivern.

Anar al contingut