Xavi, durant una roda de premsa d'avui a la ciutat esportiva del FC Barcelona
Xavi, durant una roda de premsa d'avui a la ciutat esportiva del FC Barcelona
Barça

Xavi, en la vigília del derbi: "Ja estem entre els quatre primers; ara toca mantenir-se"

L'entrenador del Barça ha donat alguna de les claus de la bona evolució de l'equip abans d'un enfrontament ciutadà que preveu "dur i intents" i que ha de consolidar els blaugrana en posicions Champions

Redacció Esport3Actualitzat

Amb un derbi es va estrenar a la banqueta del Barça (1-0 al Camp Nou) i amb un derbi vol consolidar la bona tendència demostrada per l'equip en les darreres jornades. De totes maneres, per Xavi Hernández, que ha atès als mitjans després d'un entrenament matinal amb jocs, bon ambient i la visita del vicepresident primer Rafa Yuste, el de demà a les 21.00 serà un partit diferent, però igual d'exigent:

Han canviat coses, ara estem millor i ho volem consolidar. I millorar el que puguem. És un altre test importantíssim. Serà un partit tens i amb rivalitat futbolística, com tots els derbis. Ens enfrontarem a un dels millors espanyols dels últims anys, Vicente Moreno ho té molt ben treballat, amb molts automatismes.    

En zona Champions després de la brillant victòria davant l'Atlètic de Madrid, Xavi considera que el derbi ha de donar continuïtat al bon joc desplegat però es manté realista pel que fa als objectius que s'ha de marcar l'equip: "Com sempre dic, no descartem la Lliga però estem a 15 punts del líder, amb un partit menys".

Hem de consolidar el que vam fer contra els "matalassers". I seguir millorant en temes defensius i d'estratègia. Necessitem encadenar una altra victòria, ja en portem dues de seguides. Crec que estem pel bon camí. Els propers partits ens diran fins on som capaços d'arribar. De moment ja hem arribat on volíem, entre els quatre primers, ara toca mantenir-se.

Fins i tot, Xavi ha donat detalls que, al seu entendre, expliquen el canvi de cara de l'equip en comparació a la situació que va heretar al novembre:

Abans fèiem marcatge individual, ara basculem i fem marcatge zonal. Estem millorant en molts aspectes: intensitat, ritme de joc, pressió alta, circulació de pilota... Passem vídeos grupals i individuals. També estem millorant perquè estem a sobre dels jugadors.

Per acabar, el de Terrassa ha lamentat la sanció d'Alves, que no ha aclarit si rellevarà el brasiler amb un "canvi de sistema o recorrent a alternatives al lateral", i ha elogiat la feina del CEO del club, Ferran Reverter, en la setmana que s'ha conegut la seva dimissió: "Ha fet una molt bona feina, un treball magnífic i una persona propera amb l'staff. Li desitgem el millor. És una llàstima que marxi però han estat motius personals". Sobre el cas Dembélé, cap novetat: Xavi reitera que compta amb ell com a membre de la plantilla.

Estadística favorable en els derbis

Els culers no han sortit mai derrotats de Cornellà - El Prat en partit de Lliga, però de l'última visita ja fa dos anys i Xavi no es refia d'un Espanyol que encara no ha guanyat aquest 2022. No obstant, les estadístiques històriques dels duels entre aquests dos conjunts són favorables als culers, que han vençut en 101 dels 173 derbis disputats a Primera divisió, n'han empatat 38 i perdut 34. El balanç golejador és de 333 gols a favor i 178 en contra.

Pel que fa als efectius als que podrà recórrer, el tècnic egarenc ha confirmat que recuperarà el central Eric Garcia, una novetat que pot alleugerir la baixa per sanció de Dani Alves, però haurà de seguir esperant "a la setmana vinent" per tenir disponible a Memphis. Demà diumenge, la convocatòria.

 

Anar al contingut