Quino Colom (Girona) i Satoransky (FC Barcelona) en una acció del partit (EFE)

El Barça tomba el Girona en el retorn de Marc Gasol al Palau Blaugrana (72-69)

El Barça ha arribat a dominar el marcador per 18 punts, però el Girona ha reaccionat i a punt ha estat de donar un ensurt als de Jasikevicius

Sisena victòria de la temporada per al FC Barcelona davant un combatiu Bàsquet Girona. En el retorn de Marc Gasol, 14 anys després, i de Pierre Oriola, debutant amb els gironins, al Palau, els blaugranes s'han emportat un partit que han dominat amb comoditat fins als instants finals (72-69).

El Girona ha sortit disposat a emportar-se la victòria i ha començat el duel com un tro. Els d'Aíto, liderats per Quino Colom i Eric Vila, s'han arribat a posar 8 punts per sobre (9-17), però el Barça ha reaccionat. Tot i el mal inici des del perímetre (0 de 6 en triples), els blaugranes, amb un gran Oscar Da Silva, han recuperat la iniciativa i han capgirat un marcador que al final del primer quart lluïa un 23-19.

A l'inici del segon període, cinc punts consecutius d'Abrines han obert una escletxa per als locals que s'ha enfilat fins als 11 punts (35-24). El Girona, poc agressiu, no aconseguia tancar el rebot i patia molt en defensa, on concedia molts tirs fàcils que els blaugranes aprofitaven. Al descans, els locals dominaven el marcador per 50-38.

El tercer període ha començat amb moltes imprecisions per part dels dos equips. Un triple de Taylor i una cistella de Fjellerup han posat el Girona a 8, però els de Jasikevicius han aprofitat el mal balanç defensiu dels d'Aíto i la mala defensa del rebot per fer-los mal al contraatac amb un inspirat Nikola Kalinic. Al final del tercer quart, l'avantatge blaugrana era de 15 punts (65-50).

En els primers minuts de l'últim període ha regnat la igualtat, però un parcial de 0-8 ha tornat a posar el Girona dins del partit a falta de poc més de dos minuts pel final. Un triple de Colom ha apropat el Girona a tres (69-66), però el Barça ha sabut aguantar l'envestida i s'ha acabat emportant el duel per 72-69.

Óscar Da Silva ha estat el màxim anotador del partit, seguit de Vesely (14), Quino Colom (13), Taylor (12) i Marc Gasol (9). El Barça, amb la victòria d'aquest diumenge, continua coliderant la Lliga ACB amb el Lenovo Tenerife amb un balanç de 6-1, mentre que el Girona ja suma 5 derrotes i només 2 victòries i és catorzè, a un partit del descens.