Ciclisme

Contador es converteix en el nou líder del Tour i es vesteix de groc després de la dissetena etapa

Alberto Contador ja és el nou líder del Tour de França i es va poder vestir amb el mallot groc després de la dissetena etapa. Una etapa plana en què el madrileny no va tenir problemes per mantenir el minut i 53 segons que el separa del segon classificat, l'australià Cadel Evans. Tots dos van entrar amb el gran grup. Això sí, ho van fer amb més de 9 minuts de retard respecte del guanyador, l'italià Daniele Benati. Per primera vegada en la història del Tour, es va disputar una etapa sense que ningú portés el mallot groc.

Actualitzat

Després de la retirada dijous a la nit del líder, el danès Michael Rasmussen, sospitós de dopatge, Alberto Contador va passar a comandar la classificació. Un cop va acabar l'etapa, el ciclista madrileny es va poder posar el mallot groc. Avui, una nova etapa plana, la dinovena, de 211 quilòmetres, entre Cahors i Angulema.

Rasmussen, indignat

Michael Rasmussen va reaccionar amb indignació per la seva exclusió del Tour i va dir que està cansat de sentir parlar de dopatge. El danès va assegurar que "està tip de tot", que "han arruïnat la seva carrera" i que la decisió de l'equip Rabobank va ser "un cop molt fort i que ara no sap què fer ni on anar".

Mallot de rei de la muntanya

El colombià Juan Mauricio Soler es va assegurar el mallot de líder de la muntanya, després de la retirada de Michael Rasmussen, l'únic que li podia prendre. El ciclista del Barloworld, de 24 anys, només haurà d'arribar a París per complir el seu somni de posar-se el mallot de punts vermell.

Mentxov es retira

El rus del Rabobank Denis Mentxov, guanyador de la Vuelta el 2005, va abandonar. El rus va decidir prendre la sortida, tot i l'exclusió del seu company d'equip Michael Rasmussen.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut