Lenglet, De Jong i Griezmann, en un dels entrenaments del Barça (@FCBarcelona_cat)
Barça

Com queda la massa salarial del Barça?

Redacció Esport3Actualitzat

Un dels maldecaps que va haver d'afrontar la nova junta directiva de Joan Laporta va ser la massa salarial de la plantilla del primer equip. Els sous i els llargs contractes de molts dels jugadors, per sobre segurament de mercat, van fer impossible que en un primer moment el club pogués inscriure els nous fitxatges a la Lliga.

Les sortides del mercat d'estiu (sobretot de Messi i Griezmann) i les rebaixes de salaris dels capitans de l'equip (Piqué, Busquets i Jordi Alba) van permetre finalment alleugerir aquesta massa salarial.

Segons el club, al final del mercat la rebaixa salarial ha estat de 145 M i, ara, el cost total de la plantilla en salaris ha quedat en 420. Això és entre un 80 i un 85% dels ingressos del club.

Joan Laporta, en anunciar que el Barça no podia renovar Messi, va avançar que llavors la massa salarial va passar del 110% al 95%. Ara, sobretot gràcies a la marxa de Griezmann, baixa als 80-85%. La rocambolesca operació de cessió de Griezmann allibera uns 35M bruts per temporada.

Un informe per avaluar el cost de la plantilla

 El Barça va encarregar un informe per actualitzar el valor dels seus jugadors amb la intenció de precisar el seu valor real i, en la majoria de casos, de devaluar-lo per aconseguir més marge comptable. En el cas de Griezmann, la devaluació va dels 72 als 50 milions d'euros, que és el que acabarà pagant l'Atlètic de Madrid entre aquest any i el vinent.

Amb aquesta rebaixa de la massa salarial i l'ingrés de 130 milions d'euros per les vendres fetes, el Barça podria destinar fins a 30 milions d'euros a mirar de lligar algun reforç en el pròxim mercat de fitxatges, a partir de l'u de gener.

 

Anar al contingut