Els jugadors del Barça fan pinya després d'un partit d'aquesta temporada
Els jugadors del Barça fan pinya després d'un partit d'aquesta temporada
bàsquet

Barça 2024-25: només tres jugadors i mig acaben contracte

Encara sota l'impacte del KO a l'Eurolliga, l'equip està obligat a centrar-se en l'únic títol a l'abast abans d'afrontar interrogants en clau de futur

Redacció Esport3Actualitzat

El mànager del bàsquet blaugrana, Joan Carles Navarro, afirmava al tombant de l'any que el primer tram del curs havia estat "per sobre de les expectatives". Refermava així la confiança en Roger Grimau com a entrenador d'un "projecte nou nascut de canvis que s'havien de fer" i ajudava a superar el primer moment crític de la temporada. El segon és ara.

Encara sota l'impacte del KO a l'Eurolliga a mans de l'Olympiacos, l'equip està obligat a centrar-se en l'únic títol a l'abast, l'ACB. En referència a aquest front obert, el capità Abrines va ser franc quan va assenyalar que "la cosa està fotuda". El Barça és tercer i no té opcions d'atrapar l'Unicaja, el segon. Com si fos una conya del destí, aquest divendres els andalusos visiten el Palau jugant-se el liderat amb el Madrid.

Fa un any, el Barça va conquistar la Lliga enmig del soroll ambiental de la rescissió de Nikola Mirotic. Aquesta temporada, els interrogants en clau de futur es volen afrontar un cop acabades les obligacions oficials. No obstant això, fent un cop d'ull a la situació contractual de la plantilla, el Barça 2024-25 es podria assemblar bastant a l'actual. A Grimau, sense anar més lluny, li queda un any de vinculació.

Quan acaben contracte i què passarà amb Ricky Rubio?

Només quatre jugadors acaben contracte. El cas més mediàtic és el de Ricky Rubio, inscrit a principis de febrer. També el serbi Nikola Kalinic pot dir adeu al Palau després d'arribar el 2022 procedent de l'Estrella Roja. Els altres dos noms que finalitzen contracte a final de curs són Oriol Paulí, amb un paper residual, i el cedit a Girona Juani Marcos. L'Esportiu assegurava fa uns dies que la repesca del base argentí era sobre la taula blaugrana.

El 2025 finalitza el contracte del lituà Rokas Jokubaitis, que només pot marxar si li truquen de l'NBA, i el del brasiler nascut a Alemanya Oscar da Silva.

Fins a un any després, el 2026, no expiren els vincles del capità Àlex Abrines i d'altres pesos pesants, com Tomas Satoransky, Nico Laprovittola, Willy Hernangómez, Darío Brizuela o Jan Vesely i Jabari Parker, renovats fa poc.

Només James Nnaji i Joel Parra, desconvocat en la sèrie europea perduda amb els grecs, compten amb els contractes més llargs a hores d'ara. Acaben el 2027.

Anar al contingut