Hèlsinki va viure el mes de juny més càlid mai registrat

Alberto AlcántaraActualitzat

Finlàndia va en camí de registrar el seu estiu més càlid. El juny passat ja va ser el més càlid mai registrat a Hèlsinki, on les dades de temperatura es remunten al 1844, segons l'Institut Meteorològic Finlandès (FMI).

Temperatures altes a Rovaniemi (Reuters)

El meteoròleg de l'FMI Mika Rantanen explica que la mitjana del juny va ser de 19,3 °C, mig grau més que el rècord precedent, de l'any 1936.

 

Onada de calor

Però aquesta no és l'única dada preocupant. Finlàndia i altres punts de l'Àrtic estan patint una onada de calor que ha deixat alguns valors rècord durant aquesta setmana. Dilluns, l'Organització Meteorològica Mundial (OMM) reportava una temperatura de 33,6 ºC a Utsjoki Kevo, a Lapònia, la segona més alta de la història de la regió.

 

L'excepcional onada de calor està marcada per un anticicló extens i persistent, que abasta el nord dels països escandinaus, la zona del Bàltic i la regió de Sant Petersburg. Està previst que durant els pròxims dies es mantinguin temperatures més altes del que és normal.

En el cas de Hèlsinki ja s'havien registrat 20 dies càlids, amb temperatura superior a 25 ºC, fins al 9 de juliol. El rècord absolut és de 29 dies, i tot fa pensar que se superarà.

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut