Martorelles

Valeo vol tancar la planta de Martorelles i el comitè d'empresa convoca vaga indefinida

L'empresa ha comunicat als sindicats el tancament i obre quinze dies de negociacions per traslladar els 250 treballadors que hi ha a Martorelles a la factoria de Saragossa

RedaccióActualitzat

L'empresa de components de l'automòbil Valeo ha comunicat als sindicats que tanca la planta que té a Martorelles i obre quinze dies de negociacions per traslladar els 250 treballadors de la factoria a Saragossa. 

El comitè d'empresa de Valeo ha anunciat la convocatòria d'una vaga indefinida a partir del 30 de juliol contra la decisió de la multinacional. Els representants dels treballadors consideren "injustificada" la mesura i denuncien "la mala fe de comunicar una decisió d'aquesta importància només dos dies abans que el 90% de la plantilla afectada iniciï les seves vacances d'estiu, evidenciant la manca de voluntat negociadora per part de la direcció de l'empresa". La CGT ha reclamat una "actitud vigilant" de l'administració davant del conflicte.

Valeo ja havia fet diversos expedients d'ocupació a Martorelles i havia reduït la plantilla. Fins i tot havia posat sobre la taula la possibilitat de traslladar la fabricació a la planta de Saragossa. Els sindicats van aconseguir, finalment, pactar un acord per mantenir la factoria de Martorelles.

L'anunci s'ha fet per sorpresa, ja que la direcció havia anunciat més inversions i hi ha un pla de viabilitat vigent. El sindicat CCOO veu mala fe de l'empresa en el fet de comunicar el tancament just abans de les vacances, i assegura que la seu de Martorelles és viable i competitiva.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut