Una escola inundada i afectacions a la costa per la pluja i el vent
La platja de Blanes, al Maresme, aquest dissabte

Una escola inundada i afectacions a la costa per la pluja i el vent

La quantitat de pluja caiguda fa témer que alguns rius es desbordin, mentre s'esperen ratxes de vent fins a 70 quilòmetres per hora

RedaccióActualitzat

Les fortes pluges de les últimes 24 hores a Catalunya han comportat una cinquantena de trucades al telèfon 112 i una trentena d'actuacions dels bombers.

Els desperfectes, però, no han estat importants: el més destacat ha estat l'aigua que ha entrat a l'escola Els Pinetons de la Garriga, al Vallès Oriental.

L'escola Els Pinetons de la Garriga, aquest dissabte al matí

El setembre aquesta escola ja es va inundar, i aquest divendres a la tarda ha caigut un fals sostre quan només hi havia l'equip de neteja, que no ha pres mal:

 

L'escola estava en obres per les reparacions de l'aiguat del setembre, i encara faltava impermeabilitzar la zona que ha caigut. Malgrat tot, l'Ajuntament assegura que dilluns es podrà fer classes amb normalitat.

No gaire lluny de la Garriga, a Sant Pere de Vilamajor, la caiguda d'un llamp sobre una casa ha malmès la instal·lació elèctrica i ha provocat un petit incendi.


Afectacions a la costa

Però la localitat més afectada ha estat Salou: la intensitat de la pluja ha inundat força baixos. D'allà els serveis d'emergència han rebut una vintena d'avisos.

El temporal de mar també ha causat desperfectes a la costa: a Sant Vicenç de Montalt, les onades han descalçat una dutxa i una torre de vigilància de la platja.

La platja de Sant Vicenç de Montalt, aquest dissabte al matí

La previsió és que durant tot el dia hi hagi onades molt altes i ratxes de vent que poden superar els 70 quilòmetres per hora.


Pla Ventcat activat

Per això s'ha activat el pla Ventcat, amb advertiments de no acostar-se a espigons i esculleres, i també tenir precaució en les zones d'arbrat, per la possible caiguda de branques.

D'altra banda, alguns rius, com el Ges, el Foix i el Ter baixen molt plens i hi ha risc de desbordaments i inundacions.

Per exemple, a dos quarts de tres de la tarda, i a l'altura de Ripoll, pel Ter baixaven més de 100 metres cúbics per segon:

 

També al Parc Fluvial del Besòs s'ha activat la prealerta d'emergència per la previsió que hi arribi molta aigua en les pròximes hores.

En general, Protecció Civil demana evitar els desplaçaments per carreteres secundàries, no anar al litoral, no travessar passos soterranis i no baixar a soterranis, entre altres recomanacions.

Un pas per sota d'un pont ple d'aigua, aquest dissabte a Cabrera de Mar, al Maresme
ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut