Brussel·les

Un dels detinguts dijous podria ser el terrorista fugit de l'aeroport de Brussel·les

Aquest dissabte també han detingut al sud d'Itàlia Djamal Eddine Ouali, a petició de la justícia belga, com a part d'una investigació sobre documents falsificats utilitzats pels terroristes suïcides a París i Brussel·les

RedaccióActualitzat

Un dels sis individus detinguts en la macrooperació feta dijous per la policia belga seria Fayçal Cheffou, conegut com l'"home del barret". És el tercer membre del grup que va aparèixer en les càmeres de seguretat de l'aeroport de Brussel·les i que acompanyava els dos terroristes suïcides que van fer esclatar la seva càrrega en un terminal de la instal·lació.

La fiscalia l'inculpa per activitat terrorista, assassinat i temptativa d'assassinat. Sembla que Fayçal Cheffou hauria estat investigat per la policia belga durant mesos. S'ha fet un escorcoll al seu domicili, però no s'hi han trobat armes ni explosius.

Cheffou, segons han informat fonts del diari belga 'Le Soir', era un dels detinguts dijous al vespre quan eren dins un vehicle aparcat davant de la seu de la fiscalia belga, al bell mig de Brussel·les. L'home hauria estat identificat pel conductor del taxi que va portar els tres terroristes fins a l'aeroport dimarts al matí, el dia dels atemptats. Ara, la fiscalia espera els resultats de l'anàlisi del seu ADN per acaba de confirmar-ne la identitat.

Amb Fayçal Cheffou es van detenir dues persones més, identificades com a Khalid A. i Mariam A. Hi va haver tres detencions més: un quart sospitós, Ali E., va ser detingut a Brussel·les i dos més, Abu A. i una altra persona, al barri de Jette.

L'alcalde de Brussel·les l'havia denunciat

Fayçal Cheffou és un vell conegut de la policia belga i també de l'alcalde de Brussel·les, el socialista Yvan Mayeur, que l'ha denunciat un munt de vegades davant la fiscalia per fer captació de nous seguidors per als moviments radicals.

Segons el diari "Le Soir", l'alcalde de Brussel·les tenia Cheffou en el punt de mira des de fa anys. El considerava un membre molt actiu i perillós de l'integrisme jihadista a Bèlgica i l'acusava de fer captació de nous radicals entre els demandants d'asil i els immigrants sense papers que malviuen als voltants del parc Maximilien.  

Ni la fiscalia ni el jutge van fer cas de les reiterades demandes de l'alcalde Mayeur. Fart de denunciar les activitats de reclutament de Fayçal Cheffou i no obtenir resultats, l'alcalde li va prohibir, el setembre de l'any passat, l'accés al parc Maximilien.

Detenció d'una nova persona al sud d'Itàlia

L'algerià Djamal Eddine Ouali, ha estat detingut aquest dissabte a la regió de Salern, al sud d'Itàlia, a petició de la justícia belga, segons han anunciat diversos mitjans italians.

Aquest home de 40 anys ha estat detingut en virtut d'una ordre emesa a Bèlgica, com a part d'una investigació sobre documents falsificats utilitzats pels terroristes suïcides París i Brussel·les.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut