Pallars Sobirà

Tírvia ofereix un lloguer econòmic a famílies amb criatures per salvar l'escola

El poble del Pallars Sobirà vol que s'hi instal·lin amb lloguers de cinc anys per revertir, així, el despoblament

RedaccióActualitzat

Nova crida des del Pirineu per fer front a l'emergència del despoblament. Aquest cop és la vila de Tírvia, al Pallars Sobirà, qui està buscant famílies amb criatures en edat escolar per tal de mantenir oberta l'escola municipal, que té només una desena d'alumnes.

Per atreure nous veïns, l'Ajuntament del poble ofereix un lloguer econòmic en immobles de titularitat municipal durant cinc anys. En una entrevista al "Tot es mou", de TV3, l'alcalde, Joan Ferrera, ha concretat que els preus oscil·len entre 170 i 300 euros per pisos de tres habitacions.

"Tírvia és un poble turístic: tenim moltes cases de segona residencia, però, en canvi, molt pocs habitatges de primera residencia"

Vista general del poble de Tírvia, al Pallars Sobirà
El poble de Tírvia, al Pallars Sobirà, està situat a vint minuts en cotxe de Sort (ACN/Marta Lluvich)

Ferrera també ha assegurat que la qualitat de vida a la vila, amb 124 habitants censats, és "insuperable". A més de l'escola, també hi ha un hostal, amb bar i restaurant, i un forn de pa. L'entorn és únic, ja que té vistes a les tres grans valls del Pallars Sobirà: la vall de Cardós, la vall Ferrera i la coma de Burg.

Amb tot, el batlle ha assegurat que hi ha "bastants interessats", tot i que sempre estan contents de rebre'n més, i que ara n'han de fer una tria.

 

ARXIVAT A:
Despoblament
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut