Sanna Marin ha aprofitat un acte del seu partit, l'SPD, per disculpar-se (Reuters/Lehtikuva)

"Soc humana, també em cal alegria": Sanna Marin es defensa, emocionada, per les festes

La primera ministra de Finlàndia demana que se la jutgi per la seva feina i no per la vida privada, després de la difusió de noves imatges de festes a la residència oficial

La primera ministra de Finlàndia, Sanna Marin, ha tornat a donar explicacions, aquest dimecres, per noves imatges difoses de festes privades a casa seva, la residència oficial de la cap de govern, on se la veu ballant amb una dona.

Amb la veu trencada i entre llàgrimes, ha demanat que se la jutgi per allò que fa al capdavant del govern i no per la seva vida privada. "No he faltat ni un sol dia a la feina", ha assegurat.

Marin ha reconegut que aquesta ha estat una setmana molt dura, ha dit que és "humana" i que també necessita "alegria, llum i diversió" al seu voltant:

"Soc un ésser humà i de vegades també necessito alegria, llum i diversió enmig d'aquests núvols foscos."

La primera ministra ha lamentat les imatges que s'estan difonent sobre la seva vida privada, per les quals ja s'ha disculpat dos cops, tot i que només mostren, assegura, moments d'alegria:

"És privat, és alegria i és vida"

 


Marin ha fet aquestes declaracions en un acte organitzat pel seu partit, l'SPD, a Lahti, al sud del país.



La segona disculpa en una setmana

L'última disculpa, aquest dimarts, havia estat per unes fotografies retocades i difoses a les xarxes socials en què hi surten dues influencers del país en topless fent-se un petó i amb la paraula "Finlàndia" impresa sobre els pits.

La fotografia s'hauria fet als lavabos d'una residència oficial, durant una festa privada.


La primera ministra va reconèixer que la imatge era "inapropiada" i que allò no s'hauria d'haver fet mai, però que no havia passat res "fora del normal".

Una de les protagonistes de la fotografia, una model finlandesa, també s'ha disculpat a les xarxes socials per l'enrenou provocat la imatge.

Sanna Marin demana que se la jutgi per la feina i no per la vida privada (Reuters/Lehtikuva)


Dona negatiu en un test de drogues

La primera polèmica, la setmana passada, va venir arran d'un vídeo en què se la veu ballant en una festa a casa seva i pel qual l'oposició li va reclamar que se sotmetés a un test de drogues.

Sanna Marin va asegurar que no havia consumit drogues però es va sotmetre al test, que va donar negatiu, per demostar-ho i rebaixar la tensió

La prova, però, no ha aconseguit aturar l'escrutini al qual se l'està sotmetent.

No tot han estat crítiques, però. L'assetjament a la primera ministra també ha activat un moviment de suport a les xarxes socials sota l'etiqueta "Jo també ballo".

Sanna Marin, de 36 anys, va arribar al poder a Finlàndia fa dos anys per substituir Antti Rinne i es va convertir en la cap de govern més jove del món.

 

ARXIVAT A:
Finlàndia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut