Sanna Marin davant els mitjans de comunicació (Reuters)
Sanna Marin davant els mitjans de comunicació (Reuters)

La primera ministra finlandesa dona negatiu en el test de drogues després d'anar de festa

Després de la filtració del vídeo en què se la veia ballant amb amics, Sanna Marin va decidir fer-se un test

Redacció/AgènciesActualitzat

El test de drogues que es va fer divendres passat la primera ministra de Finlàndia, Sanna Marin, confirma que la mandatària no va consumir estupefaents durant la festa privada amb alguns amics.

En un breu comunicat, el govern finlandès ha informat que "no s'ha trobat cap droga en la prova a què es va sotmetre la primera ministra Sanna Marin, el 19 d'agost de 2022". L'executiu afegeix que va ser la mateixa Marin qui va fer-se càrrec del cost del test, que es va realitzar en una clínica privada.

La primera ministra va sotmetre's a la prova de drogues voluntàriament "per netejar la seva reputació".

La primera ministra finlandesa, durant la roda de premsa de divendres passat
La primera ministra finlandesa, durant la roda de premsa de divendres passat (EFE/Kimmo Brandt)

Un vídeo polèmic

Després de la filtració del vídeo, Sanna Marin va deixar clar que no tenia cap inconvenient a fer-se un test de drogues. I l'endemà que es fessin públiques les imatges, la primera ministra finlandesa es va fer el test.

En el vídeo apareix ella, juntament amb amics, cantant i ballant en una festa privada. Unes imatges que no han agradat gens a una part dels seus rivals polítics, que l'han empès a fer-se aquesta prova.

"En els últims dies s'han fet públiques declaracions força greus en què se m'acusa d'haver consumit drogues. Per la meva protecció legal, encara que considero que l'exigència d'un test de drogues no és raonable, avui m'he sotmès a un test de drogues."

Marin, en la compareixença de divendres davant els mitjans de comunicació, ha deixat clar que mai ha consumit drogues, "ni tan sols en la meva joventut". I va demanar paciència i que es respecti la seva presumpció d'innocència: "Tant de bo visquéssim en una societat en què es pogués confiar en la meva paraula."

Respecte a les possibles repercussions polítiques de la difusió del vídeo, Marin, que és la primera ministra més jove del món, diu que tots els ciutadans del país tenen dret a jutjar-la pels seus actes i que això es pot veure reflectit en les pròximes eleccions.

 

ARXIVAT A:
Finlàndia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut