La ressaca del cara a cara entre Sánchez i Feijóo també marca la campanya a Catalunya

L'endemà del debat televisat, els partits s'han referit a algunes de les qüestions que van enfrontar els candidats socialista i popular

Actualitzat

El cara a cara entre Sánchez i Feijóo d'aquest dilluns ha sobrevolat la campanya electoral del 23J a Catalunya.

Des de Cambrils, ERC s'hi ha referit com un exemple de l'Espanya rància i caduca. Els republicans destaquen la importància d'aquestes eleccions per a Catalunya. Asseguren que s'hi juga la llengua, l'escola catalana, les institucions i l'autogovern. La candidata per Barcelona, Teresa Jordà, ha parlat d'un "neofranquisme desafiant que amenaça els drets aconseguits".

Abans, Gabriel Rufián ha demanat als socialistes que diguin si estan disposats o no a investir Alberto Núñez Feijóo. El candidat d'ERC també ha defensat mantenir la taula de diàleg amb el PP.

Junts ha fet ruta per les terres de Ponent, en ple pic de calor. Des del Museu de Lleida, que custodiava les obres de Sixena, han denunciat l'espoli que, diuen, pateixen la llengua i la cultura catalanes "per part dels partits del 155". Un espoli que, asseguren, també afecta qüestions com la manca d'infraestructures o la gestió de l'aigua del govern espanyol, que Míriam Nogueras ha criticat després de reunir-se amb alcaldes del Pirineu.

A Tremp, on ha acabat la jornada amb els candidats lleidatans al Congrés i al Senat, ha retret al PP i al PSOE la falta de propostes per a Catalunya.

Els socialistes acusen el PP de mentir descaradament i dir mitges veritats. Al PSC confien que el vot de Catalunya sigui determinant en el plebiscit entre Sánchez i Feijóo, que digui prou a la falta de respecte, al seu entendre, dels populars. La candidata, Meritxell Batet, que ha visitat un centre de formació a Lleida, ha fet una crida a la mobilització.

La caravana de Sumar-En Comú Podem, ha estat a les Terres de l'Ebre, on ha apostat per polítiques de reequilibri que no deixin cap territori al marge, han dit. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha afirmat que, si el PP governa, farà nous transvasaments de l'Ebre, mentre que Jéssica Albiach ha defensat que calen energies renovables, sense concentrar les infraestructures en un mateix lloc.

Abans, des de Port Aventura, la cap de cartell, Aina Vidal, ha parlat de vells partits i bipartidisme i ha reivindicat Yolanda Díaz. 

També ha parlat de bipartidisme Mireia Vehí, de la CUP, que l'ha qualificat de ranci i retrògrad. Els cupaires creuen que PP i PSOE no es diferencien en res i estan desconnectats de la realitat en qüestions com Catalunya o el canvi climàtic. Vehí ha criticat als socialistes per jugar, creu, a l'estratègia de la por davant de l'extrema dreta i per regalar, diu, el país abans que permetre un referèndum.

El partit d'extrema dreta Vox ha fet un acte aquest dimarts al vespre a l'Hospitalet de Llobregat. En un dels barris amb la renda més baixa de tota l'àrea metropolitana, ha agitat la bandera de la inseguretat i la xenofòbia. Pesos pesants del partit, com Iván Espinosa de los Monteros, María Ruiz i Ignacio Garriga, han criticat Pedro Sánchez i l'independentisme. També al PP, de qui diuen que prefereix pactar amb els socialistes. 

Pel PDeCat-Espai CiU, Roger Montañola prioritza pactar amb Sánchez, malgrat que no descarta un govern en solitari del PP si això evita que Vox entri a La Moncloa. Davant del Col·legi d'Advocacia de Catalunya, també ha criticat el funcionament del sistema judicial espanyol, que considera que és "un dels pitjors serveis públics".

ARXIVAT A:
Eleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut