Madrid

Rajoy demanarà dilluns al Congrés que revoqui l'autorització que va donar al govern per negociar amb ETA

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha anunciat que demanarà que es revoqui la resolució aprovada pel Congrés que autoritzava l'executiu a dialogar amb ETA en absència de violència. El dirigent conservador plantejarà aquesta qüestió al ple de la cambra de dilluns que ve, en el qual compareixerà el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per informar sobre l'atemptat de Barajas. Rajoy ha instat Zapatero a declarar que la ruptura amb ETA és "total, absoluta i irreversible", i ha assegurat que si ell fos president no negociaria ni "pagaria un preu polític a una organització terrorista". Rajoy ha reiterat que cal tornar al Pacte Antiterrorista.

Actualitzat

Rajoy ha explicat que aquesta serà una de les tres iniciatives que portarà al Congrés dilluns que ve, dia 15 de gener. Les altres dues seran que el govern defensi "amb contundència" davant el Tribunal d'Estrasburg que Batasuna és una organització il·legal, i que el fiscal general de l'Estat demani, per ordre de l'executiu, que s'iniciï un judici oral contra la presumpta trama econòmica i mediàtica de Batasuna, en referència al "cas Egunkaria".

Rajoy vol que el president del govern espanyol "desmenteixi de manera categòrica que hi hagi compromisos amb ETA" i ha acusat l'executiu socialista de "fer el ridícul" i de no tenir "idees clares ni liderar la situació", a banda d'haver "revifat Batasuna i ETA". Pel líder popular, és indispensable que el govern "rectifiqui" i admeti "on ens hem equivocat". Si ho fa, ha dit Rajoy, Zapatero obtindrà el seu "suport incondicional".

Una vegada més, el president del PP ha reclamat el retorn al Pacte Antiterrorista. Sobre la possibilitat de canviar el preàmbul d'aquest pacte perquè s'hi puguin adherir altres formacions a banda de populars i socialistes, Rajoy ha afirmat que està obert a noves incorporacions, però ha afegit que el problema no és el text. En aquest sentit, Rajoy ha justificat que el "90% dels espanyols i les cambres" van donar suport al document i ha dit que Zapatero "el va trencar, se'n va anar a pactar amb altres i ara n'hem vist els resultats".

Anar al contingut