Barcelona

Quatre morts i 45 ferits al Níger en una manifestació contra "Charlie Hebdo"

Mandataris i persones anònimes del diversos països han expressat el seu malestar i han protestat contra la nova portada del setmanari "Charlie Hebdo"

RedaccióActualitzat

En diverses parts del món islàmic la nova caricatura de Mahoma que apareix a la revista "Charlie Hebdo" ha provocat malestar i en alguns casos fins i tot s'han fet manifestacions aprofitant que el divendres és el dia sant, dia de la setmana festiu pels musulmans.

Algunes d'aquestes manifestacions han acabat en actes violents. Això és el que ha passat al Níger. Quatre persones han mort i 45 han resultat ferides, després que els manifestants han incendiat el centre cultural francès i han saquejat dues esglésies protestants i una de catòlica a la segona ciutat del país.

El president turc, Tayyip Erdogan, critica les noves caricatures de Mahoma a "Charlie Hebdo" i adverteix d'un xoc de civilitzacions. Erdogan ha afirmat que segueixen amb gran preocupació el que ha qualificat d'atacs contra l'islam amagats darrere l'atac contra el "Charlie Hebdo".

Pel president turc, les caricatures de Mahoma no són una forma de llibertat d'expressió, sinó una manera de minar la llibertat dels altres. En una mesquita d'Istanbul, s'han fet crits a favor dels dos germans que van atacar "Charlie Hebdo".

Al Pakistan, el segon país musulmà més poblat del món, hi ha hagut manifestacions contra la revista satírica francesa. A la ciutat de Karachi, tres persones han estat ferides de bala. L'exèrcit i la policia han intervingut quan uns 350 manifestants han intentat acostar-se al consolat francès.

Entre els ferits hi ha un fotògraf pakistanès de l'agència France-Presse. En altres ciutats pakistaneses també hi ha hagut manifestacions, amb crema de banderes franceses.

A Jerusalem i a les Filipines alguns centenars de palestins han protestat també contra "Charlie Hebdo".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut