Pluja de peluixos en un partit de futbol a Turquia per als infants afectats pel terratrèmol

Els aficionats han respost massivament a la crida solidària del Besiktas, que s'ha compromès a fer arribar les joguines als nens i nenes damnificats pel sisme

RedaccióActualitzat

Emotiva imatge, aquest diumenge, a Istanbul, durant un partit de futbol de la lliga turca. Quan feia només quatre minuts que jugaven el Besiktas contra l'Antalyaspor, una pluja de peluixos ha envaït el camp i ha obligat a parar el joc.

Aficionats amb les joguines, abans de tirar-les al camp (Reuters)

Els espectadors han llançat milers de joguines de peluix, a més de peces de roba d'abric, que aniran destinades als infants afectats pel terratrèmol de principis de febrer. Un terratrèmol que ha deixat 44.000 morts --més de 50.000 entre Turquia i Síria-- i 2 milions de persones sense casa.

Els jugadors, emocionats, han ajudat a recollir les joguines per continuar el partit (Reuters)

Els jugadors de tots dos equips, molt emocionats, han ajudat a retirar les joguines del camp i han aplaudit la resposta de l'afició a la iniciativa del club, que s'havia compromès a fer arribar les joguines als damnificats.

Els jugadors han agraït al públic la resposta massiva a aquesta iniciativa solidària (Reuters)

El Besitkas ha agraït la resposta a la seva iniciativa penjant un vídeo del moment al seu compte de Twitter amb el missatge "els infants sempre somriuen":

Abans de començar el partit, que ha acabat 0-0, també s'ha fet un minut de silenci per les víctimes i un homenatge als equips de rescat.

La idea de recollir peluixos en un partit ve d'una tradició dels Estats Units, on fa més de 30 anys que se celebren partits solidaris d'hoquei per Nadal, en què es recullen joguines per a diverses causes. 

L'any passat, en un partit a Pennsilvània van recollir més de 50.000 peluixos per a infants ingressats en hospitals o en situació desfavorable.


Protestes contra la gestió política del terratrèmol

També hi ha hagut protestes contra el govern per la gestió de la castàstrofe, tant en aquest camp, el Vodafone Park, com en altres partits d'aquesta lliga.

Dissabte, els seguidors del Fenerbahçe van demanar la dimissió del govern de Tayyip Erdogan amb eslògans com "mentides, mentides, mentides; trampes, trampes, trampes." o crits d'"han passat 20 anys, dimissió!"

Uns eslògans que s'han repetit al camp del Besiktas amb crits de "govern, dimissió!" Alguns dels aficionats del Besitkas han estat detinguts per la policia en el mateix estadi per les protestes contra el govern.

Una dona encerclada per la policia en una protesta d'aquest diumenge contra el govern (Reuters/ Dilara Senkaya)

Després de les protestes dels aficionats en aquests partits, Devlet Bahceli, president del partit nacionalista MHP, aliat d'Erdogan, ha criticat "l'ús de l'esport com a eina política bruta en dies tan sensibles i dolorosos per al país", i ha demanat que els partits es juguin en estadis buits per frenar les protestes.

"És un deure ineludible de tots els presidents dels clubs prendre les mesures urgents necessàries per jugar els partits ja sigui sense espectadors o amb les precaucions necessàries."

El ministre de l'interior, Süleyman Soylu, també ha criticat les protestes i ha dit que s'estava intentant fer política des dels estadis.

També als carrers hi ha hagut protestes contra el que es considera mala gestió del govern de la pitjor catàstrofe humanitària al país de l'últim segle, i que afecta 11 províncies. Les protestes han estat dissoltes per la policia, que ha practicat diverses detencions.

Membres de l'oposició prokurda detinguts aquest diumenge en una protesta a Istanbul (Reuters/ Dilara Senkaya)

El pròxim 14 de maig hi ha eleccions generals a Turquia.

 

ARXIVAT A:
EsportsTurquia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut