Un campament a la regió turca d'Hatay, amb refugiats sirians del terratrèmol
Un campament a la regió turca d'Hatay, amb refugiats sirians del terratrèmol (EFE/Erdem Sahin)

Els morts pels terratrèmols de Turquia i Síria superen els 50.000

Més de mig milió de persones han estat evacuades de la zona més afectada i hi ha gairebé dos milions de persones que s'han quedat sense casa

Les víctimes mortals pels terratrèmols de Turquia i Síria continuen pujant i ja superen les 50.000, segons l'últim balanç oficial, gairebé tres setmanes després. La major part dels morts, 44.218 persones, corresponen a Turquia i la resta a Síria, tot i que en aquest cas és encara més difícil tenir un càlcul precís.

El sisme amb una intensitat de 7,8 en l'escala de Richter va afectar la zona del Kurdistan on els dos països fan frontera. L'ONU ja va preveure que es podria arribar a aquesta magnitud de víctimes.

Aquesta setmana, va tornar el pànic a la regió turca de Hatay, una de les més afectades, perquè hi va haver dos sismes de 6,4 i 5,8 graus a l'escala de Richer, amb l'epicentre a Antioquia, amb almenys sis morts i 300 ferits.

A uns 200 quilòmetres de distància cap a l'oest de les zones devastades, aquest dissabte hi ha hagut un altre terratrèmol de magnitud 5,3 a la província de Nigde. En aquest cas, no es tenen notícies de víctimes.
 

Dos milions sense casa

A més dels morts del dia 6, el servei d'emergències turc ha informat també que gairebé dos milions de persones han hagut de deixar casa seva, derruïda o danyada pels tremolors, i sobreviuen en tendes de campanya, casetes prefabricades, hotels, albergs i diverses institucions públiques. Aquí s'hi compten tant els que continuen a les zones afectades com els que han buscat refugi en altres regions del país.

En total 528.000 persones han estat evacuades de les onze províncies que consten com a regió afectada, segons ha informat l'AFAD, l'Agència per a la Gestió de Desastres i Emergències de Turquia. En aquestes zones s'han instal·lat 335.000 tendes de campanya i s'estan establint 130 nuclis provisionals de casetes prefabricades.

De Síria han marxat 180.000 persones, que s'afegeixen als dos milions de refugiats de dotze anys de guerra.

El terratrèmol del 6 de febrer també ha causat desplaçament de la població.

Fins ara, el Ministeri d'Urbanisme ha inspeccionat 1,3 milions d'edificis, que sumen més de mig milió d'habitatges o oficines, i han constatat que 173.000 immobles estan derruïts o tan greument danyats que han de ser demolits forçosament.

El Ministeri ha promès que al març i l'abril es començaran a construir 200.000 habitatges nous.

ARXIVAT A:
SíriaTurquia
Anar al contingut