Una professora en una aula d'infantil d'una escola de Salt (ACN / Marina López)

"No apte": gairebé la meitat d'aspirants a mestre suspenen la prova d'aptitud personal

La prova consta de dos exàmens: un de competència comunicativa i raonament crític, i l'altre de competència logicomatemàtica

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

Acaben de sortir els resultats de les proves d'aptitud personal per accedir a un grau d'Educació Infantil o Primària i només el 55% --el 54,07%, per ser més exactes-- han obtingut la qualificació d'"apte". L'altre 45% dels 4.757 estudiants que es van presentar a la PAP d'Educació han estat considerats "no apte".

Les proves es van fer el 15 d'abril passat i constaven de dos exàmens: un de competència comunicativa i raonament crític, i un altre de competència logicomatemàtica. La qualificació global d'aquesta prova és "apte" o "no apte", i un cop superada té validesa indefinida.

El 19 de juliol hi haurà una convocatòria extraordinària

Els estudiants que no han superat la convocatòria ordinària d'aquest any encara poden presentar-se a convocatòries extraordinàries posteriors. La pròxima està fixada per al dimecres 19 de juliol i l'alumnat que la superi podrà acreditar aquest resultat per accedir als estudis d'Educació en la preinscripció universitària de setembre.

Aquest any s'han presentat a les proves un total de 4.757 estudiants dels 5.164 que s'hi havien matriculat inicialment. D'aquests, 2.572 han obtingut la qualificació d'"apte".

Els aspirants que hagin obtingut la qualificació de "no apte" podran repetir la prova al juliol (ACN / Norma Vidal)

Els percentatges d'aptes són similars als diferents tribunals en els quals es va fer la PAP d'Educació, i són els següents:

  • Barcelona: 55,02%
  • Bellaterra: 54,29%
  • Girona: 51,35%
  • Lleida: 55,69%·
  • Tarragona: 51,99%

D'altra banda, mentre que el 56,59% de l'alumnat de batxillerat que es presenta a la prova la supera, aquesta proporció es rebaixa fins al 35,09% quan es tracta d'estudiants procedents dels cicles formatius de grau superior (CFGS).

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut