Mor l'artista colombià Fernando Botero, conegut per les escultures voluptuoses

L'autor del famós gat de la rambla del Raval de Barcelona ha mort a Bogotà als 91 anys

RedaccióActualitzat

El pintor i escultor colombià Fernando Botero ha mort a Bogotà als 91 anys, segons han confirmat autoritats i mitjans locals. 

Especialment conegut per les seves figures humanes i animals voluptuoses, ell mateix es considerava un "artista del volum". A Barcelona, hi ha dues obres seves molt conegudes, el gat de la rambla del Raval de Barcelona i el cavall de l'aeroport del Prat. 

(CC BY-SA 3.0)

L'artista, nascut a la ciutat de Medellín l'any 1931, continuava treballant fins a l'últim moment al seu estudi, però fa poc va ser ingressat per una pneumònia.

Des de ben petit, Botero es va començar a interessar per la pintura. Amb 20 anys, es va traslladar a Bogotà, on va mantenir contacte amb alguns dels intel·lectuals colombians més importants de l'època.

Amb 21 anys, va travessar l'oceà i va arribar a Barcelona, tot i que més tard va anar a viure a Madrid, a París i a Florència, i va acabar tornant a Bogotà quatre anys després.

El seu nom va anar agafant popularitat. De fet, l'any 1983 va començar una sèrie d'exposicions en algunes de les ciutats més importants del món.


Té peces en molts racons del món

Botero és un dels pocs artistes que tenen exposades les seves peces en algunes de les avingudes i places més famoses del món, com els Camps Elisis de París, la gran avinguda de Nova York, la rambla del Raval de Barcelona, la plaça del Comerç de Lisboa, la plaça de la Senyoria a Florència i fins i tot a les piràmides d'Egipte.

El president colombià l'ha qualificat com "un dels grans artistes de Colòmbia i del món". "Sempre generós amb el seu país, un gran amic, i apassionat constructor de la pau", afegia en una entrevista en una ràdio. 

El ministre de Cultura espanyol, Miquel Iceta, també s'ha fet ressò a les xarxes de la seva mort: "Descansi en pau. La seva empremta és inesborrable".

 

ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut