La pel·lícula "Julie&Julia" va tenir un gran èxit de públic

Mor Julie Powell als 49 anys, l'escriptora i bloguera que va inspirar "Julie & Julia"

El seu popular blog va sacsejar el món de la cuina a principis dels 2000 i va acabar transformant-se en un best seller

RedaccióActualitzat

Julie Powell, l'escriptora gastronòmica coneguda pel seu popular blog de cuina i pel llibre "Julie & Julia", que posteriorment va inspirar una pel·lícula amb el mateix títol, ha mort als 49 anys. Segons ha informat el diari The New York Times, que cita fonts del seu marit, Powell va morir el 26 d'octubre a casa seva, al nord de l'estat de Nova York, a causa d'una aturada cardíaca.

L'escriptora nord-americana es va donar a conèixer a començaments de segle amb un blog on relatava de manera divertida com va cuinar al llarg de tot un any les 524 receptes que la xef Julia Child proposa en el seu llibre "Mastering the art of french cooking" (1961).

El blog era una eina relativament nova en aquells anys i el seu va tenir un gran èxit en una època on als Estats Units es vivia un interès creixent pel menjar, la cuina i els xefs.

El resultat va ser que desenes de milers d'usuaris consultaven cada dia si Powell realment se'n sortia amb les receptes de Child. La seva manera d'escriure, natural i directa, va sacsejar un sector fins llavors poc avessat a la innovació i sovint defensor d'una escriptura arcaïca i poc atractiva per al públic jove.


Un llibre i una pel·lícula

La repercussió de les seves trifulques culinàries va fer que una editorial, "Little, Brown & Company", li proposés fer-ne un llibre, "Julie i Júlia, 365 dies, 524 receptes, una petita cuina d'apartament". El llibre va ser best seller en la seva versió de butxaca i va arribar a vendre més d'un milió d'exemplars, i va funcionar tan bé que les seves aventures a la cuina també van arribar a la gran pantalla de la mà de la directora Norah Ephron.

La pel·lícula també es va dir "Julie & Julia" (2009) i tenia com a protagonistes Meryl Streep, en el paper de Julia Child, i Ami Adams en el de Julie Powell.

Tot i que Child no va arribar a veure la pel·lícula (va morir el 2004), el seu èxit va acabar retornant-li i el seu clàssic "Mastering the art of french cooking", origen de tot plegat, va entrar a la llista dels llibres més venuts, per primer cop, gairebé mig segle després de publicar-se. 

Julia Child a la seva cuina, a Massachusetts, l'any 1978 (Lynn Gilbert/Creative Commons)

L'any 2009 Julie Powell va publicar el seu segon i darrer llibre "Cleaving: A Story of Marriage, Meat and Obsession", en aquest cas, de temàtica basada en estats d'ànim en l'àmbit de la parella.

Julie Powell, havia nascut el 20 d'abril de 1973 a Austin, Texas.

ARXIVAT A:
Estats UnitsObituari
Anar al contingut