Pancarta principal de la manifestació en suport a Gaza de Barcelona
Pancarta principal de la manifestació en suport a Gaza de Barcelona
Barcelona

La marxa pro-Palestina a Barcelona acaba amb càrregues policials a l'estació de França

Acabada la marxa, centenars de manifestants s'han tancat a l'estació de França, rebatejada com a "Estació Palestina", i han estat desallotjats poc després pels Mossos

RedaccióActualitzat

Un cap de setmana més, milers de persones s'han manifestat pel centre de Barcelona per reclamar la fi dels atacs d'Israel sobre la població palestina. La Guàrdia Urbana xifra en 7.500 els assistents i l'organització diu que han estat 30.000.

La marxa d'aquest dissabte ha sortit de la plaça d'Urquinaona passades les cinc de la tarda i ha acabat al parc de la Ciutadella. Els convocants, entitats com la Comunitat Palestina de Catalunya, l'Associació Catalana de Jueus i Palestins i la Coalició Prou Complicitat amb Israel, denuncien que s'està duent a terme un genocidi i una neteja ètnica a la Franja de Gaza i reclamen la implicació dels estats europeus per aturar Israel. 

Tancada a l'estació de França

Acabada la marxa, un grup de manifestants han entrat a l'estació de França de Barcelona, que han rebatejat amb una gran pancarta com a "Estació Palestina". 

Per impedir l'accés a les vies, els Mossos d'Esquadra han bloquejat els accessos i han tancat l'estació passades les set de la tarda. La Brigada Mòbil dels Mossos era a l'exterior de l'estació i ha acabat desallotjant els manifestants del vestíbul cap a les vuit del vespre, sense fer cap detenció.

En aquest vídeo es pot veure com els mossos han carregat contra algunes de les persones que eren dins l'estació:

 

L'organització de la manifestació s'ha desmarcat d'aquesta acció, que s'ha fet quan la marxa ja havia acabat. 


Una gran pancarta amb el lema "Aturem el genocidi a Gaza, prou del comerç d'armes amb Israel" ha presidit la marxa, en què s'han exhibit banderes palestines. Els participants en la manifestació també han exhibit multitud de banderes palestines i rètols de rebuig a Israel.

Els convocants d'aquesta protesta denuncien que Israel està bombardejant "intencionadament" barris residencials, hospitals, centres educatius, camps de refugiats, llocs de culte o ambulàncies, per causar un gran nombre de víctimes civils. És per això que demanen al govern espanyol que suspengui de manera "immediata" el comerç d'armes amb Israel.

A més, han reclamat que s'imposin sancions a Israel i que s'asseguri el dret de retorn per als vuit milions de palestins refugiats.

La de la capital catalana ha estat una de les concentracions propalestines que s'han fet aquest dissabte en diverses ciutats europees.

Els participants en la manifestació també han exhibit multitud de banderes palestines i rètols de rebuig a Israel
Els participants en la manifestació també han exhibit multitud de banderes palestines i rètols de rebuig a Israel (ACN/Maria Asmarat)

 

ARXIVAT A:
IsraelGazaIsrael envaeix Gaza
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut