A Grècia és on els preus han pujat més al maig (11,3%), seguida dels Països Baixos (10,2%) i d'Espanya (8,7%)
Grècia és on els preus han pujat més al maig (11,3%), seguida dels Països Baixos (10,2%) i d'Espanya (8,7%)

Mapa d'inflació a Europa: a Grècia, els Països Baixos i Espanya és on pugen més els preus

Experts financers alemanys adverteixen que caldrà una recessió per aturar la inflació

RedaccióActualitzat

L'escalada dels preus fruit de la crisi de l'energia i la guerra a Ucraïna es dona pràcticament a tots els països del món.

El conjunt de la zona euro va tancar el mes de maig amb una inflació del 8,1%, però alguns països com Espanya, els Països Baixos i Grècia han quedat per sobre de la mitjana. Grècia és on els preus han pujat més (11,3%), seguida dels Països Baixos (10,2%) i d'Espanya (8,7%).

 


En canvi, a França i Itàlia la inflació continua uns punts per sota de la mitjana europea.

Alemanya, tot i tenir una inflació inferior a la mitjana dels països del voltant, registra la xifra més alta des de principis dels 70, quan el país encara estava partit en dos i hi va haver la primera crisi del petroli.

Els preus a Alemanya han pujat de forma ràpida i sostinguda els últims dos anys. A dia d'avui els alemanys ho noten en un dels productes més importants en la cistella de la compra: el pa.

El govern alemany s'ha afanyat a fer una injecció a les butxaques dels contribuents amb mesures com el descompte per als carburants, un abonament mensual per al transport públic per 9 euros o l'augment del salari mínim fins als 12 euros l'hora.

Per sortir del cercle viciós inflacionista, alguns experts adverteixen que Alemanya haurà d'assumir, fins i tot, una recessió:

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut