Futbol

Luis Enrique: "Fer un equip no és com anar al súper a comprar"

Luis Enrique ha fet una valoració positiva de les seves primeres sensacions com a entrenador del Barça. "Sento que tinc bon material per construir un bon equip, però això vol temps, no és com anar al súper a comprar", ha dit. "En la mesura que sapiguem treure el màxim rendiment de tots els jugadors, tindrem èxit". Tant l'entrenador del Barça com el director esportiu, Andoni Zubizarreta, han passat de puntetes sobre el cas Luis Suárez: "Hi ha un procés obert i els nostres advocats ens demanen que siguem prudents."

Actualitzat

Luis Enrique ha fet una valoració positiva de les seves primeres sensacions com a entrenador del Barça. "Sento que tinc bon material per construir un bon equip, però això vol temps, no és com anar al super a comprar", ha dit, i ha recordat que "la meva tasca és formar un equip que funcioni i per això em caldrà treure el màxim rendiment de tots els jugadors. En la mesura que ho aconseguim, tindrem èxit".

Tant l'entrenador del Barça com el director esportiu, Andoni Zubizarreta, han passat de puntetes sobre el cas Luis Suárez: "Hi ha un procés obert i els nostres advocats ens demanen que siguem prudents".

Els principals temes de la roda de premsa:

Xavi: (Luis Enrique) "És un tema obert. Té contracte en vigor. És un jugador referent per a nosaltres i me l'estimo molt. Ja hem parlat i estem a l'espera de la seva decisió".

Messi: "No crec que hagi de recuperar Messi. Per mi, és el millor jugador del món. Però la meva feina és treure el millor rendiment de tots".

Neymar-Messi-Suárez: "Com més i millors jugadors em donin, molt millor. Jo estic encantat, però no només hi ha Messi, Neymar i Suárez. El meu objectiu és fer un equip i per això depenc de tots, no només de tres jugadors."

Alves: "Té contracte en vigor i hem de parlar, veure quines són les seves aspiracions, explicar-li les nostres i aleshores veurem".

Porters: "Si hagués de triar ara un porter titular seria Masip, perquè és l'únic que conec. A Marc i a Claudio els he de conèixer. Els he vist competir i veig la seva qualitat. Estic molt tranquil perquè veig que els tres reuneixen els requisits que es necessiten per ser porter en un equip com el Barça".

Centrals (Zubizarreta): "Estem treballant per cobrir aquesta necessitat. No és que sigui menys prioritari que altres posicions. Esperem poder donar notícies però no tot depèn de nosaltres. Tenim alternatives si s'entrebanquen els primers objectius. El València té la proposta del Barça per Mathieu. Encara hi ha temps per fer fitxatges i som el club que més s'ha mogut aquest estiu."

Mascherano: (Luis Enrique) "M'encanta tenir jugadors que puguin jugar en diferents posicions i Masche és un d'ells. On el faré jugar? Això ho anirem veient en funció de com vagi l'equip."

Adriano: "Té contracte amb vigor i comptem amb ell, i així l'hi hem transmès."

Luis Suárez (Zubizarreta): "Pel que fa a Luis Suárez, hem de ser extremadament prudents en tot el que diguem, segons ens diuen els nostres advocats. Estem en un procés obert, i ara no podem aventurar coses. Nosaltres acceptem també les imperfecccions dels éssers humans i la possibilitat que s'equivoquin."

(Luis Enrique) "Jo preferiria tenir tots els jugadors disponibles des del principi, però hem d'esperar perquè hi ha una resolució pendent del TAS i hem de veure com ens adaptem a la situació."

Planter: (Zubizarreta) "No tindrem un planter de 25 jugadors com vam tenir l'any passat per diferents circumstàncies. Preferim tenir-lo una mica més curt, tenint en compte que els jugadors del filial han demostrat la seva maduresa amb una gran campanya."

Filial: (Luis Enrique) "No només comptaré amb els jugadors del filial sinó que espero que m'obliguin a comptar-hi amb el seu rendiment. És una de les divises d'aquest club. No només tinc a la meva disposició un equip sinó qualsevol jugador del filial, i ho tinc molt present."

Sistemes tàctics: "Seguirem fidels a l'essència d'aquest club i aquest equip, que sempre porta el pes del partit i el control. Però si hem de ser imprevisibles per ser competitius, ho serem."

Bojan: (Zubizarreta) "La situació estava parlada amb el seu representant. Al final diumenge es va decidir que vingués perquè de moment és un jugador amb contracte. La situació de Bojan s'hauria d'anar resolent ràpid perquè ell sap el que hi ha."  

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut