Les onades impactant prop del far de New Canal, a Louisiana (Michael Democker / Reuters)

L'huracà Ida toca terra i deixa almenys un mort i tot Nova Orleans sense llum

Les ratxes de vent de 240 km/h han tombat torres d'electricitat i multitud d'arbres, un d'ells sobre d'un home, que ha mort

Actualitzat

Nova Orleans ha rebut l'arribada de l'huracà Ida amb el record del Katrina ben present. Milers de ciutadans han fugit de la ciutat costanera del sud dels Estats Units, però molts d'altres s'hi han quedat, confiant en els sistemes de protecció millorats respecte al 2005, quan van morir més de 1.800 persones.

L'Ida ha tocat terra amb una categoria 4 sobre una escala de 5, i ha registrat ratxes de 240 quilòmetres per hora. Les ventades han tombat diverses torres d'electricitat, fet que ha provocat un tall en el subministrament a tota l'àrea metropolitana de Nova Orleans. Es calcula que gairebé un milió de llars es troben en aquests moments sense llum.

Imatge satèl·lit 'huracà Ida a punt d'arribar a la costa de Louisiana (NOAA / Reuters)

La combinació de maregassa ciclònica, les fortes onades i les intenses pluges també han deixat la primera víctima mortal. Un arbre ha caigut sobre d'un home, a casa seva, prop de Baton Rouge, la capital de l'estat de Louisiana.

L'impacte de l'huracà ha estat instantani, com demostra aquest vídeo que recopila les imatges de diverses càmeres de seguretat, on es pot apreciar l'abans i el després del pas de l'Ida.

El president nord-americà, Joe Biden, ha declarat l'àrea de Nova Orleans com a zona castròfica, i ha demanat als ciutadans que no han abandonat la ciutat que segueixin totes les recomanacions de les autoritats, ja que la tempesta "posa vides en perill".

Per molt que hi haguem dedicat esforços previs, hem de ser conscients que en alguns punts podem tardar setmanes a restaurar l'electricitat

Les dimensions de l'huracà es poden apreciar en aquest vídeo filmat des del mateix ull.

A mesura que es desplaça sobre terra, la tempesta va perdent força, i baixa a categoria 1, amb ratxes de 155 quilòmetres per hora.

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut