Les protestes postsentència i l'acció policial, el més repiulat al Twitter del 324 el 2019

La denúncia d'algunes accions policials i l'ús excessiu de la força ocupen les primeres posicions, així com les Marxes per la Llibertat

RedaccióActualitzat

Les piulades relacionades amb les mobilitzacions contra la sentència del judici del procés han estat les més repiulades aquest 2019. La denúncia de les accions policials i l'ús excessiu de la força ocupen les primeres posicions, així com les Marxes per la Llibertat. 


El més repiulat a Twitter del 2019

1.- Accions policials il·legals o excessives, la denúncia d'associacions pro drets humans, advocats i familiars. Diverses organitzacions pro drets humans com Amnistia Internacional o el Centre de Defensa de Drets Humans Irídia van denunciar l'ús excessiu de la força per part dels cossos policials o el mal ús del material antiavalots.

 

2.- Amnistia Internacional Catalunya publica un informe on fa una crida urgent a les autoritats perquè "desescalin la tensió a Catalunya i garanteixin el dret de reunió pacífica" després de la sentència del Tribunal Suprem sobre els líders independentistes

 

3.- Les Marxes per la Llibertat arriben a Barcelona després de caminar un total de 100 km en tres dies. Les columnes van sortir de Tarragona, Tàrrega, Berga, Vic i Girona. Els manifestants protesten contra la sentència del Suprem i reclamen la llibertat dels líders independentistes condemnats.

 

4.- Professors denuncien que el català no és llengua vehicular en molts instituts. Alerten que, a la pràctica, en molts centres no es fa immersió lingüística i que el nivell de català amb què surten els alumnes és molt baix.

 

5.- En la 12a jornada de protesta als carrers contra la sentència, han tornat les càrregues policials. Aquest cop a la Via Laietana davant la Prefectura de la Policia Nacional. El SEM va atendre 46 persones, 25 dels quals eren agents dels Mossos d'Esquadra, un dels quals va caure d'un vehicle en marxa.

 

6.- Aleix Sarri, el representant de Junts per Catalunya, marxa del debat de TV3 i Catalunya Ràdio de les eleccions europees del 26M. Ho va fer com a protesta per l'absència de Junqueras, Puigdemont i Comín.

 

7.- Brutal agressió ultra a un jove al centre de Barcelona després de la manifestació a Artós

 

8.- Salut es queixa que la Policia Nacional va interrogar a l'hospital ferits per les càrregues. La Generalitat té constància que va passar el 15 d'octubre a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona.

 

9.- La Policia Nacional admet l'ús de bales de goma a l'aeroport, prohibides pel Parlament. Un jove va resultar ferit en un ull molt probablement per una bala de goma o de foam. L'Hospital de Bellvitge va confirmar que les lesions són compatibles amb l'impacte d'un projectil d'aquesta mena. Té un esclat del globus ocular, i malgrat l'operació que li van fer, va perdre l'ull.

 

10.- El periodista i exdiputat de la CUP David Fernàndez fa una defensa contundent del dret a l'autodeterminació en el judici del procés.

 

ARXIVAT A:
324 més vist 2019
Anar al contingut