Brutal agressió ultra a un jove al centre de Barcelona després de la manifestació a Artós

En una nit de tensió i corredisses al centre de Barcelona, també hi ha hagut un atac a un jove ultra que, segons els atacants, portava un ganivet de grans dimensions

Actualitzat

Quarta nit consecutiva d'aldarulls a Barcelona. Als carrers de l'Eixample han coincidit grups d'ultradreta i manifestants antifeixistes, que han baixat fins al centre, després de les concentracions que hi ha hagut al vespre a la plaça Artós i als Jardinets de Gràcia.

A la cantonada entre els carrers Balmes i Rosselló, hi ha hagut una agressió de manifestants d'ultradreta a un jove:

 

 

 

El fotoperiodista Jordi Borràs ha denunciat que "un grup de nazis" ha arribat fins on hi havia independentistes i ha atacat el jove, a qui han deixat la cara ensangonada:

 

 

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha atès el jove agredit. En total, aquest dijous s'han atès onze persones, nou de les quals a Barcelona. D'aquestes, sis a l'Eixample.

 

Roger Torrent demana "responsabilitats"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha qualificat d'"incomprensible" que els manifestants ultres hagin pogut "creuar mitja ciutat" fins a protagonitzar aquests incidents. Torrent demana "responsabilitats":

 

 

Des de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat s'ha demanat "revisar en profunditat l'operatiu" que no ha pogut impedir que els manifestants feixistes sortissin d'Artós amb una actitud "explícitament violenta i agressiva":

 

 

Els Mossos obren una investigació

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per identificar i posar a disposició judicial els autors de l'agressió.

En un comunicat, la policia catalana explica que, davant les diverses convocatòries que hi havia arreu de Catalunya, el nombre d'efectius disponibles feia impossible "aplicar les estratègies habituals d'encapsular els grups a l'inici de la manifestació".

 

 

Per tant, els Mossos expliquen que han decidit controlar les manifestacions per impedir que la ultradreta arribés a Jardinets de Gràcia. Agents han acompanyat permanentment els dos grups provinents de la Plaça Artós que es dirigien cap al centre per evitar que es trobessin i hi hagués una batalla campal.

 

 

 

Fonts dels Mossos han negat "rotundament" que hagin tingut "permissivitat" cap a les persones que "han mostrat actituds violentes" aquest dijous a la nit.

En la mateixa línia, en una entrevista al programa Catalunya Nit, el director general dels Mossos, Pere Ferrer, ha dit que l'objectiu de l'operatiu d'aquest dijous a la nit era evitar "una batalla campal" i que el dispositiu ha funcionat.

 

 

Ferrer ha anunciat que investigaran l'atac a un jove al carrer Rosselló i que "no es pot concebre" que s'apallisi a persones al carrer:

 

 

Alguns dels assistents a la concentració d'ultradreta de la plaça Artós (Rafael Marchante / Reuters)

 

Atac a conductors anant cap al centre

Diversos ultres han baixat des de la plaça Artós amb pals i bats de beisbol buscant trobar-se amb els independentistes.

Durant el trajecte han increpat alguns dels conductors que circulaven per carrers com Doctor Fleming i a algun fins i tot l'han colpejat:

 

 

Agressió a un ultra que duia un ganivet, segons els atacants

Poc després, al carrer Muntaner, un grup de joves ha atacat un jove que, segons els atacants, portava un ganivet de grans dimensions.

 

 

 

Mossos i Protecció Civil demanen evitar el centre

Els Mossos han intentat mantenir els dos grups separats, en la quarta nit consecutiva amb aldarulls al centre de Barcelona després de la sentència que condemna els líders independentistes a un total de 100 anys de presó.

No han pogut impedir, però, que els ultres arribessin a només un carrer d'on hi havia els militants antifeixistes:

 

 

Protecció Civil ha demanat evitar per seguretat la zona entre els carrers Balmes, Mallorca, València i Rambla de Catalunya:

 

 

Un noi de 20 anys, ferit per un projectil de foam

En una altra nit d'aldarulls al centre de Barcelona, un jove ha rebut l'impacte d'un projectil de foam disparat pels Mossos a la boca.

A quarts d'onze de la nit un grup ha calat foc a una botiga de roba situada a la Rambla de Catalunya:

 

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut