Càrrega policial a Tarragona la nit del 15 d'octubre
Càrrega policial a Tarragona la nit del 15 d'octubre
Tarragona

Salut es queixa que la Policia Nacional va interrogar a l'hospital ferits per les càrregues

La Generalitat té constància que va passar el 15 d'octubre a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut s'ha queixat i ha demanat explicacions a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona pel fet que antiavalots de la Policia Nacional van identificar i interrogar pacients de l'Hospital Santa Tecla ferits per les càrregues.

En un comunicat, Salut informa que té constància d'un sol cas en què la policia va accedir al servei d'Urgències per fer aquestes identificacions i interrogatoris. Va passar el 15 d'octubre, dimarts passat, a la sala d'espera d'Urgències. Per això, la Generalitat ha presentat una queixa oficial:

"El Departament de Salut té constància oficial d'un sol cas en què la policia ha accedit a un servei d'Urgències. Va ser el passat 15 d'octubre a l'Hospital de Santa Tecla de Tarragona, en el context d'una càrrega policial, motiu pel qual el gerent de la regió sanitària del Camp de Tarragona ja ha fet arribar una carta a la subdelegació del govern de l'Estat a Tarragona, demanant explicacions i expressant el seu malestar."

 

Aquesta és la carta de protesta de Salut:

Carta de Salut a la subdele... by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Dret a la intimitat i ordre judicial

Salut diu que no li consta que es fessin detencions de persones mentre les atenien en un dispositiu de la xarxa d'hospitals públics o just després.

També remarca que qualsevol persona que necessiti atenció mèdica té dret a ser atesa en un servei d'urgències i que, a més d'oferir una atenció "de qualitat i segura", convé respectar el dret a la intimitat. "És un dret fonamental recollit a la legislació", afegeix el comunicat.

Davant la informació que els policies nacionals van irrompre a Urgències, Salut apunta que cal tenir en compte les consideracions anteriors:

"L'accés dels cossos i forces de seguretat als dispositius sanitaris no pot vulnerar injustificadament el dret a la intimitat dels pacients ni suposar un obstacle pel normal desenvolupament de l'activitat sanitària. Si això es dona, no és admissible la presència de cossos i forces de seguretat en un centre sanitari."

I conclou que els cossos i forces de seguretat "només poden accedir a dades de tipus clínicoassistencial quan actuïn com a policia judicial i estiguin en disposició de la pertinent resolució judicial".

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésCDRIndependènciaFernando Grande-MarlaskaMiquel BuchAlba Vergés
Anar al contingut