Barcelona

L'advocat de Forcadell confia que el Suprem no trobarà motius per decretar presó

Segons l'advocat de Puigdemont, seria "una nova aberració" empresonar Forcadell i alguns membres de la mesa del Parlament, que dijous han de declarar al Suprem

RedaccióActualitzat

L'advocat de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i d'alguns membres de la mesa no creu que aquest dijous el jutge del Suprem ordeni empresonar-la a ella i a la resta de membres de la mesa querellats. Andreu Van den Eynde ho ha assegurat a "El Matí de Catalunya Ràdio", on ha estat entrevistat conjuntament amb l'advocat del president Puigdemont i d'alguns dels consellers empresonats, Jaume Alonso-Cuevillas.

El lletrat de Forcadell creu que el cas dels representants del Parlament és diferent del cas dels consellers que sí que han anat a presó:

"La presidència del Parlament representa un poder de l'estat. La presidenta, que ha anat a declarar dues vegades ja, que ha anat a Madrid, i que hi tornarà a anar. Pensar que en aquestes circumstàncies es pugui tractar el tema igual que es va tractar la setmana passada amb els membres del govern és inversemblant. Jo no sé com trobaran motius per argumentar una mesura cautelar greu i jo confio que no ho podran fer, en definitiva".

Amb tot, ha assegurat que és difícil fer vaticinis perquè en aquest procés judicial "no funciona res com hauria de funcionar".

Per la seva banda, Cuevillas s'ha mostrat més confiat en el magistrat del Suprem que en Carmen Lamela de l'Audiència Nacional, i l'ha definit així:

"Allà la resolució ha de ser adoptada per un magistrat que és molt més garantista (Pablo Llarena), que té criteri propi... Aquest fila molt més prim".

Creu, a més, que seria "una nova aberració" decretar mesures cautelars per als membres de la mesa. Cuevillas també ha dit que col·laborarà amb l'advocat belga de Puigdemont, Paul Beckaert. L'objectiu, assegura, és demostrar que a Espanya "no hi ha garanties d'un judici just".

Sobre el procés judicial de Brussel·les, ha explicat que el president Puigdemont va voler anar a Bèlgica per assegurar-se que podria fer campanya pel 21D:

"Puigdemont tenia molt clar que ell i la resta de membres del govern que són allà volien poder preservar la capacitat de discurs i de relat fins a les eleccions. I si haguessin estat aquí això no hauria estat possible. Per tant, sembla que va ser una bona decisió".

"No podrà fer mítings des d'aquí, però campanya des d'allà sí".

Tots dos lletrats s'han tornat a referir a la decisió de la jutge Lamela de decretar presó per als consellers del govern Puigdemont. Per Van den Eynde forma part d'una estratègia, on aquesta decisió hi juga un paper, que ha qualificat d"'amenaça":

"És un joc estratègic en què avisen de què passarà, per condicionar el que farem nosaltres".

"I per a les properes eleccions i per al País Basc o Navarra, o on hi pugui haver un sentiment d'autodeterminació".

Cuevillas ha recordat que la mesura de presó com a mesura preventiva és "absolutament excepcional i absolutament injustificada" perquè en aquest cas hi ha arrelament. Tots dos, però, confien que la situació dels seus clients canviï d'aquí al 21D.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut