Gost és autora de dues novel·les, "El món es torna senzill" i "La cosina gran" (Maria Cantallops)
Gost és autora de dues novel·les, "El món es torna senzill" i "La cosina gran" (Maria Cantallops)

La mallorquina Laura Gost guanya el Premi Proa de Novel·la per "Les cendres a la piscina"

La novel·la explica la història d'un pagès mallorquí que s'enriqueix gràcies al turisme

Ignasi GayaActualitzat

L'escriptora mallorquina Laura Gost ha guanyat el V Premi Proa de Novel·la per l'obra "Les cendres a la piscina". El llibre, que es posarà a la venda el 15 de novembre, explica l'ascens i la caiguda d'un pagès mallorquí que s'enriqueix quan abandona la pagesia i es dedica a construir hotels per a turistes. La seva història, doncs, és la metàfora d'una societat que s'aboca al diner fàcil.

L'autora també retrata les relacions del seu protagonista amb les tres dones amb les quals ha estat aparellat. I ho fa amb una mirada àcida --sovint sarcàstica-- i amb un text molt dialogat, cosa que no ha de sobtar si tenim en compte que Laura Gost, tot i la seva joventut (30 anys), ja ha escrit tres obres de teatre que han estat premiades amb guardons com el Premi de Dramatúrgia Temporada Alta.

L'obra és la metàfora d'una societat que s'aboca al diner fàcil

Una novel·la seva es portarà al cinema

Gost, a més, també és autora de dues novel·les, "El món es torna senzill" i "La cosina gran". Els drets d'aquest darrer llibre han estat adquirits recentment per una productora per fer-ne una pel·lícula. I, a banda, l'escriptora mallorquina també ha fet incursions en el món del cinema.

Fa 5 anys va recollir, com a guionista, un premi Goya al millor curtmetratge d'animació per "Woody & Woody"
 

Els altres guardonats amb el Proa

El Premi Proa, dotat amb 40.000 euros, s'ha entregat durant el transcurs d'un sopar literari que s'ha fet al MACBA, després que les 4 edicions anteriors s'haguessin celebrat a la Fundació Tàpies, de Barcelona. Jordi Nopca (2019), Francesc Serés (2020), Maite Salord (2021) i Martí Domínguez (2022) van ser-ne els guanyadors.  

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut