Salvador Illa deixarà de ser ministre de Sanitat aquest dimarts (EFE/Marta Pérez)

Illa dimitirà avui com a ministre de Sanitat per centrar-se en la campanya del 14F

La Moncloa també ha informat que el seu successor se sabrà també aquest dimarts i el relleu es farà dimecres

RedaccióActualitzat

Últimes hores de Salvador Illa com a ministre de Sanitat. El secretari d'Organització del PSC deixarà el càrrec aquest dimarts per centrar-se en la campanya de les eleccions al Parlament i la seva candidatura a la presidència de la Generalitat.

Fonts de La Moncloa també han anunciat que dimarts se sabrà el nom del successor d'Illa i que el relleu es formalitzarà l'endemà, dimecres, al palau de La Zarzuela.

Aquest últim dia com a ministre, Illa té previst visitar l'Agència Espanyola de Medicaments, acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.


"Ministre candidat"

La candidatura de Salvador Illa a la presidència de la Generalitat, com a cap de llista del PSC en comptes de Miquel Iceta, es va anunciar el 30 de desembre. Des d'aleshores, s'ha retret al PSOE i a Illa que hagi compaginat el ministeri amb la precampanya, i se l'ha qualificat de "ministre candidat". També s'ha criticat que deixi el càrrec en un moment tan delicat de la pandèmia a Espanya, amb el coronavirus enfilat en la tercera onada de contagis.

El PSOE ja havia avançat que Illa deixaria de ser ministre de Sanitat abans de l'inici formal de la campanya per a les eleccions al Parlament, que, ara per ara, mantenen la data inicial del 14F arran de la suspensió cautelar, per part del TSJC, del decret de suspensió d'aquesta convocatòria amb la finalitat de celebrar-les més tard, previsiblement al maig, superat el pic de la tercera onada de la pandèmia.

Salvador Illa és secretari d'Organització del Partit dels Socialistes de Catalunya des del novembre del 2016.

Nascut a la Roca del Vallès el maig del 1966, Illa va ser alcalde d'aquesta població del Vallès Oriental entre el 1995 i el 2005.

És ministre de Sanitat des del 13 de gener de l'any passat, poc abans que la Xina anunciés al món l'aparició d'un nou coronavirus que de seguida es va convertir en una pandèmia. Dos mesos després d'assumir el càrrec es va declarar a Espanya l'estat d'alarma i Illa va assumir la direcció de la gestió de la lluita contra el coronavirus.

Deixarà el càrrec al cap d'un any d'assumir-lo i en plena tercera onada de la pandèmia, amb els contagis i la pressió hospitalària disparats a molts llocs d'Espanya.

ARXIVAT A:
Salvador IllaEleccions Parlament Catalunya 2021
Anar al contingut