Salvador Illa serà el candidat del PSC el 14F en lloc de Miquel Iceta

El canvi es formalitzaria en el consell nacional del PSC que se celebra aquesta tarda

RedaccióActualitzat

Gir inesperat al PSC. Els fins ara candidat Miquel Iceta cedirà el primer lloc de la llista electoral al ministre de Sanitat del govern de Pedro Sánchez, Salvador Illa, una decisió que segons els socialistes ha estat "madurada" durant mesos. Això, malgrat que fins fa tot just 24 hores el mateix Illa assegurava Iceta seria el candidat a les eleccions catalanes. 

L'executiva del PSC aborda aquest migdia el relleu, una notícia que ha avançat La Vanguardia. La candidatura es formalitzaria aquesta tarda al consell nacional del partit, on està previst que intervinguin tant Iceta com Illa.

Les bones valoracions d'Illa a les enquestes per la seva gestió de la pandèmia haurien influït en la decisió, que s'ha pres també amb l'objectiu de fer una aposta forta i decidida a Catalunya de cara al 14F.


Iceta podria figurar en les travesses d'una remodelació del govern espanyol

Fonts del PSOE consultades per TV3 asseguren que Miquel Iceta podria formar part d'una hipotètica remodelació de govern. En un comunicat del partit, els socialistes han expressat "la seva confiança" en la decisió del PSC i han agraït a Iceta el que consideren "un gest generós".

La viceprimera secretària dels socialistes catalans, Eva Granados, seria la número dos dels socialistes per Barcelona a les eleccions catalanes del 14 de febrer, i el secretari general d'Units per Avançar, Ramon Espadaler, el número tres.

Així consta a les llistes que va aprovar aquest dimarts la comissió electoral del PSC i que es ratificaran aquest dimecres al consell nacional extraordinari de la formació.
 

Tal com es va anunciar dilluns, la número quatre serà l'escriptora i exdiputada de Catalunya Sí Que es Pot Gemma Lienas, que serà la principal incorporació de la candidatura socialista, ja que la resta és molt similar a les llistes presentades a les eleccions del 21 de desembre de 2017, a les quals ja es van presentar amb Units.

De fet, Granados i Espadaler, repeteixen Ferran Pedret com a número cinc, Alícia Romero com a número sis, i amb modificacions a les seves posicions, tornen a estar en llocs davanters i previsiblement obtindran de nou escó diputats d'aquesta legislatura com David Pérez, Assumpta Escarp, Pol Gibert, Esther Niubó, Raúl Moreno, Beatriz Silva i Jordi Terrades, que ocupen entre la posició 7 i 13 de la candidatura, respectivament.

Tancaran la llista, simbòlicament, el president d'UGT, Matías Carnero, l'exdiputada socialista Carme Valls, l'exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, l'exdirigent del PSC Manuela de Madre i l'exfiscal anticorrupció i exeurodiputat de Podem Carlos Jiménez Villarejo, com ja va fer el 2017.
 

ARXIVAT A:
PSCMiquel IcetaEleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut