Estoril

Espanya, Mauritània i també Mali es bolquen en la recerca dels cooperants catalans segrestats

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, i el ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, Miguel Ángel Moratinos, mantenen gestions diplomàtiques "al màxim nivell" per descobrir el parador dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània i conèixer les circumstàncies en què es va produir el rapte. Espanya ha ofert a Mauritània la col·laboració de la Guàrdia Civil, que ja té a la zones avions i helicòpters a l'Atlàntic, per buscar els segrestadors. Segons el ministre d'exteriors, Miguel Ángel Moratinos, i davant el risc que hagin escapat a Mali, les autoritats d'aquell país s'han mostrat disposats a ajudar Mauritània.

Actualitzat
Espanya, Mauritània i també Mali treballen intensament per resoldre el segrest de tres cooperants catalans que formaven part del comboi de l'ONG Barcelona Acció Solidària i que estarien en mans, segons creu el govern espanyol, del grup Al-Qaeda del Magreb Islàmic.

De fet, les autoritats de Mali, país veí de Mauritània per on tem que podrien fugir els segrestadors amb el ostatges, han permès que, si és necessari, les forces de seguretat mauritanes que rastregen la zona entrin al seu territori "exercint el dret de persecució per aconseguir l'alliberament dels nostres nacionals", segons ha explicat el ministre Moratinos des d'Estoril, on es troba amb motiu de la celebració de la Cimera Iberoamericana.

El titular d'Exteriors també ha explicat que la zona del desert on ha tingut lloc el segrest és difícil de vigilar, però ha ressaltat el compromís total dels governs dels dos països africans.

"Cop molt dur"


De la Vega i Moratinos mantenen puntualment informats el president i el rei de les seves gestions. El govern espanyol està també en permanent contacte amb la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, que a través de l'alcalde, Jordi Hereu, ha qualificat de "cop molt dur" el segrest.

"Albert Vilalta, Alícia Gómez i Roque Pascual són i representen el millor de Barcelona, i aquesta ciutat no els deixarà sols", ha afirmat Hereu, que ha afegit que entre els cooperants de la caravana hi ha diversos treballadors de l'Ajuntament i que "fets com aquest no posaran en qüestió" la que ha qualificat de "política distintiva" de la ciutat "ni en tallaran la solidaritat".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut