Seül

El Parlament destitueix la presidenta de Corea del Sud, esquitxada per un cas de corrupció

Una íntima amiga de la presidenta està imputada per tràfic d'influències

Actualitzat

El Parlament de Corea del Sud ha destituït la presidenta del país, Park Geun-hye, esquitxada per un escàndol de corrupció vinculat a una antiga amiga i col·laboradora seva. El Parlament ha decidit suspendre la presidenta de les seves funcions. Ara, el Tribunal Constitucional ho haurà de ratificar en un termini de sis mesos. 

L'escàndol de corrupció que li ha costat el càrrec a Park Geun-hye va sortir a la llum després de la detenció d'una de les seves confidents, Choi Soon-sil, imputada ja per tràfic d'influències.

La destitució de Park Geun-hye arriba després d'una creixent pressió popular amb manifestacions multitudinàries que exigien que plegués. El Parlament ha votat per àmplia majoria de forma favorable a la destitució de la presidenta.

 

 

Park Geun-hye ha entregat el càrrec al primer ministre, Hwang Kyo-ahn, i després ha demanat disculpes als ciutadans en un discurs emès per televisió. Geun-hye ha demanat al nou líder provisional que faci tot el possible per "minimitzar els buits en el govern" fins que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la seva destitució. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut