Els nous consellers del govern de la Generalitat
Els nous consellers del govern de la Generalitat

El govern espanyol dona l'ordre de publicar al DOGC el nomenament dels consellers

Actualitzat

El nomenament dels nous consellers del govern, anunciats dimarts pel president de la Generalitat, Quim Torra, es publicarà divendres a la tarda o dissabte al matí al "Diari oficial de la Generalitat de Catalunya" (DOGC). Fonts del govern espanyol han confirmat que l'ordre ja s'ha donat i que la publicació és imminent.

A partir d'aquesta publicació, els consellers ja podran prendre possessió del càrrec. L'acte de presa de possessió podria ser el mateix dissabte.

D'aquesta manera, es farà oficial que Alba Vergés serà la nova consellera de Salut; Laura Borràs, la de Cultura; Damià Calvet, el de Territori i Sostenibilitat; i Àngels Chacón, la d'Empresa i Coneixement. Amb aquests canvis, Elsa Artadi assumeix la conselleria de Presidència.

Poc després de fer-se públics els noms, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja va donar per fet l'aixecament de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. L'acord de l'article 155 aprovat al Senat a l'octubre ja estableix que l'article deixarà de tenir vigència en el moment en què el govern català en ple prengui possessió.

 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàArticle 155
Anar al contingut