Primera Divisió

El Barça cedeix un empat contra el Valladolid en un desastrós arbitratge d'Iturralde González

El Barça ha fet un nou pas enrere en les seves aspiracions d'acostar-se als llocs europeus després de cedir un empat a 1 contra el Valladolid al Camp Nou. Els blaugranes s'han avançat en el minut 28 amb un gol en pròpia porta de Torres Gómez, i, en el primer minut de la represa, els visitants han empatat, també amb un gol en pròpia porteria, de Bonano. El partit ha estat marcat per la desastrosa actuació d'Iturralde González, que no ha assenyalat un penal a favor del Valladolid i dos de favorables al Barça.

El Barça ha començat el partit molt adormit enfront d'un Valladolid que ha sortit sense complexos al Camp Nou. Tot i això, la primera ocasió clara l'ha tingut el Barça en el minut 13, amb un xut de Saviola que Bizarri ha desviat a córner. Només un minut després, els blaugrana han tornat a perdonar. Una jugada d'Overmars per la banda dreta ha acabat en una centrada a l'interior de l'àrea, i el xut de Riquelme, que venia des del darrere, l'ha desviat un defensa de manera providencial. Els d'Antic han incrementat el domini, i, en el minut 19, Bizarri ha desviat amb la punta dels dits un xut creuat d'Overmars. En el minut 23, l'àrbitre Iturralde González ha afavorit el Barça no assenyalant un clar penal de Bonano a Pachón. El porter hauria d'haver vist la targeta vermella, però ha estat Pachón qui n'ha rebut una de groga perquè l'àrbitre ha considerat que havia simulat la caiguda. En el minut 28, la sort s'ha aliat amb el Barça, que s'ha avançat en el marcador amb un gol afortunat. Overmars ha xutat des de l'interior de l'àrea i Torres Gómez ha desviat la pilota al fons de la seva porteria. El Barça hauria pogut fer el segon en el minut 35 amb un potent xut de Riquelme des de la frontal fregant el pal esquerre. El Valladolid ha buscat sorprendre amb ràpids contraatacs, i, cinc minuts després, Fernando Sales ha culminat una jugada individual amb un xut fluix a les mans de Bonano. Tot i el mal joc de l'equip blaugrana, s'ha arribat al descans amb un mínim avantatge en el marcador. En el primer minut de la represa, el Valladolid ha aconseguit empatar també en una jugada afortunada. Olivera ha servit un córner molt tancat al primer pal i Bonano, amb el puny, ha desviat la pilota a la seva pròpia porteria, davant la presència de Pachón. El Barça ha reaccionat ràpidament, i, en el minut 51, Kluivert ha tingut una clara ocasió per fer el 2-1. Un minut després, l'àrbitre s'ha empassat un nou penal, en aquest cas favorable als blaugranes, per una caiguda de Sorín a l'interior de l'àrea. Els blaugranes s'han llançat a la desesperada en busca del gol de la victòria contra un Valladolid molt ben plantat sobre el terreny de joc. En el minut 71, Kluivert, amb un xut des de lluny, ha estat a punt de sorprendre Bizarri, que l'ha atrapat amb seguretat. Luis Enrique, que havia entrat en la segona part en el lloc de Riquelme, s'ha lesionat en el minut 76 i ha estat substituït per Rochemback. En el minut 80, Xavi ha desaprofitat una bona ocasió per fer el 2-1 amb una rematada de volea fregant el pal. Els últims minuts han estat un atac a la desesperada del Barça, que no ha pogut desarmar la sòlida defensa del Valladolid, i l'empat final és un nou pas enrere de l'equip de Radomir Antic en les seves aspiracions d'acostar-se a les posicions europees.