Diana Riba, parella de Raül Romeva, a la presó de Lledoners
Diana Riba, parella de Raül Romeva, a la presó de Lledoners en una imatge d'arxiu
Barcelona

Diana Riba, parella de Raül Romeva, número 2 de Junqueras a les eleccions europees

Aragonès: "Fem una crida que ningú caigui en provocacions el 21D"

RedaccióActualitzat

El vicepresident del govern i adjunt a la presidència d'Esquerra, Pere Aragonès, ha anunciat que Oriol Junqueras serà el cap de llista d'ERC a les eleccions europees. La número 2 de la candidatura serà Diana Riba, la parella de Raül Romeva.

Riba ha explicat les raons perquè ha acceptat la proposta d'Esquerra:

"He dit que sí a ser a les llistes europees perquè fa més d'un any que la meva vida va fer un tomb."

"Fa més d'un any que vaig veure clar que davant aquells que volen que la seva veu sigui tancada en una presó, els altres hem de ser-hi, perquè la seva veu soni més alta i ben forta. Vaig dir que sí perquè fa més d'un any que anem explicant el que vol dir aquesta repressió. Vull explicar de primera mà en aquell entorn, el Parlament Europeu, el que estem vivint."

Riba assegura que vol donar veu "als que són a la presó i a l'exili" i ha recordat la tasca que la seva parella, Raül Romeva, va desenvolupar durant 10 anys a les institucions europees.

Pere Aragonès ha fet una crida al món independentistes perquè les protestes de divendres que ve contra el Consell de Ministres que es farà a Barcelona siguin cíviques, pacífiques i democràtiques. Alerta les persones que divendres sortiran al carrer que no abonin el relat de la violència:

"Ens volen tristos i rabiüts. I els hem de contestar amb el més gran dels nostres somriures. Això els derrota. Fem una crida que ningú caigui en provocacions. Els hem de mostrar el nostre caràcter cívic"

En l'obertura del consell nacional d'Esquerra, Pere Aragonès ha respost al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ahir va assegurar que si es reuneix amb Quim Torra parlarà sobre precarietat el mateix temps que el president de la Generalitat dediqui al dret a l'autodeterminació. Aragonès ha dit que des de Madrid no es poden donar lliçons de lluita contra la precarietat al govern català:

"Parlem d'autodeterminació, i de les lleis justes que estan parades al TC. Parlem de precarietat: som els que hem impulsat lleis més compromeses. Per tant, de lliçons sobre precarietat, cap ni una"

"Destinem deu vegades més per habitant a atendre les persones. No ens poden donar lliçons sobre precarietat"

Aragonès també ha criticat l'augment en la partida de despesa militar que va aprovar ahir el Consell de Ministres.

 

 

 

ARXIVAT A:
ERC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut