Pedro Sánchez, aquest divendres, durant la compareixença informativa (EFE)
Pedro Sánchez, aquest divendres, durant la compareixença informativa (EFE)
Brussel·les

Sánchez afirma que el Consell de Ministres de Barcelona és "un gest de concòrdia"

El president espanyol reitera la seva voluntat de reunir-se amb Torra i diu que cal "temps i calma" per resoldre el conflicte

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha explicat que "acostar el Consell de Ministres" a Barcelona és "un gest de concòrdia". El president espanyol s'ha referit d'aquesta manera a la reunió del seu govern divendres que ve a Barcelona. Ho ha dit a Brussel·les, on es fa el Consell Europeu.

"Acostar el Consell de Ministres a l'Espanya autonòmica no és més que un símbol i un gest de convivència, de concòrdia i d'acostar el govern d'Espanya a tots i cadascun dels territoris del nostre país."

El cap del govern central ha reiterat la seva disposició a reunir-se amb Quim Torra.

"Nosaltres intentarem mantenir una reunió amb el president de la Generalitat per parlar dels temes que importen a la societat catalana. És més, tenim un projecte per a Catalunya perquè tenim un projecte per a Espanya. I aquest mateix projecte que tenim per a Catalunya és el projecte que tenim per a Espanya. Per això s'aprovarà la pujada del salari mínim interprofessional a 900 euros a Barcelona en aquest Consell de Ministres."

 

Pedro Sánchez, aquest divendres, durant la compareixença informativa (EFE)

 

En la compareixença informativa a la capital belga, Sánchez ha dit que cal "temps, calma, diàleg, sentit d'Estat, generositat i responsabilitat" per resoldre el conflicte.

"Aquesta és una crisi que no resoldrem ni en un mes ni en dos mesos. Trigarem temps (...) Dins de la Constitució es pot parlar de qualsevol qüestió, però el temps que Torra dediqui a parlar de l'autodeterminació, si finalment ens reunim, jo el dedicaré a parlar de la precarietat laboral, de la qualitat dels serveis públics i de com podem reconstruir l'estat del benestar, que en aquest temps de crisi ha sortit molt danyat en la societat catalana (...) Aquest govern vol resoldre el problema català; no vol viure de la confrontació, no vol viure del greuge territorial."

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOEUnió EuropeaProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut