Moment de la detenció dels membres de la banda
Dels 12 detinguts, 5 estan en llibertat amb càrrecs

Desarticulen una banda per robar més de 200 ordinadors i tauletes d'escoles de Mataró

Els Mossos han detingut 12 persones per haver comès, suposadament, 14 robatoris des del febrer i per haver-se endut dispositius valorats en més de 100.000 euros

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 12 joves que formaven part d'una organització criminal que robava material informàtic a escoles de Mataró i rodalia. Les detencions es van fer aquest dimarts, i els joves i estan acusats de robatori amb força i pertinença a organització criminal.

La banda hauria comès fins a 14 robatoris des del febrer d'aquest any. En concret, s'enduien tauletes, ordinadors portàtils, telèfons i càmeres fotogràfiques per un valor de més de 100.000 euros.

Van arribar a sostreure 214 dispositius electrònics.

La investigació va començar el mes de març sota la tutela del jutjat número 5 de Mataró en detectar que aquests robatoris creixien. Els agents van reforçar la vigilància en els centres educatius i hi van detectar alguna intrusió.

El 27 de març, pels volts de les quatre de la tarda, es van localitzar quatre joves que havien entrat a robar en una escola de Sant Vicenç de Montalt. Quan els agents es van identificar, els joves van fugir i només un d'ells, menor d'edat, va ser detingut.

Aquesta detenció va permetre avançar en la investigació, ja que es van poder relacionar diverses persones amb el detingut i amb els robatoris que s'havien comès.

Moment de la detenció dels membres de la banda
El material robat té un valor de més de 100.000 euros (Mossos d'Esquadra)

Una banda perfectament organitzada

La investigació va revelar que els joves formaven part d'una organització criminal estructurada, amb un líder clar, en la qual les tasques estaven repartides.

Hi havia els informadors, que localitzaven els aparells; els que cometien el robatori pròpiament dit; el conductor, encarregat del transport; el jove que s'ocupava de coordinar diferents grups de treball i de fer els pagaments, i el cap de l'organització, que s'encarregava de decidir què es pagava a cadascú i de distribuir el material.

Moment de la detenció dels membres de la banda
Les detencions es van fer aquest dimarts (Mossos d'Esquadra)

L'organització tenia dispositius electrònics avançats que els permetien desbloquejar els aparells informàtics sostrets. A més, tenien una infraestructura de transport que permetia traslladar el material robat, en molt poc temps, fora del territori nacional.

Aquest dimecres, cinc dels arrestats han passat a disposició del jutjat número 5 de Mataró, que va decretar llibertat amb càrrecs per a ells. Els altres sis estan en llibertat pendents de ser citats davant del jutge.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut