L'empresa al·lega que fa festes a tots els treballadors
L'empresa al·lega que fa festes a tots els treballadors

Demanda l'empresa per una festa sorpresa que no volia i li hauran de pagar 450.000 dòlars

El treballador, Kevin Berling, assegura que la festa li va generar atacs de pànic i l'empresa l'ha acomiadat perquè considera que els va amenaçar

RedaccióActualitzat

Les sorpreses no agraden a tothom i poden sortir cares. Un treballador de Kentucky, als Estats Units, rebrà una indemnització de 450.000 dòlars després que l'empresa li organitzés una festa d'aniversari no desitjada.

El demandant, Kevin Berling, afirma que havia insistit al gerent de la companyia que no volia cap festa sorpresa perquè té trastorns d'estrès i ansietat.

Berling assegura que la celebració que li va muntar l'empresa Gravity Diagnostics li va generar diversos atacs de pànic. Aquell dia d'agost del 2019, segons explica el treballador, va haver de marxar ràpidament de l'esdeveniment i es va refugiar dins del cotxe per acabar de dinar.

La demanda detalla que Berling va rebre "retrets i crítiques" en una reunió, l'endemà, on l'haurien acusat de "robar l'alegria als seus companys de feina" i de ser "una bleda". Aquesta reunió li va provocar un segon atac de pànic i la companyia el va enviar a casa el mateix dia i l'endemà.

Al cap de dos dies més, Gravity Diagnostics el va acomiadar al·legant problemes relacionats amb la "seguretat en el lloc de treball". Kevin Berling sosté que l'empresa el va discriminar i el jutge li ha donat la raó.

Després d'un judici de dos dies a finals de març, la sentència va dictar una indemnització de 450.000 dòlars. D'aquests, 150.000 són per pèrdues salarials i la resta, 300.000 dòlars, per angoixa emocional.
 

L'empresa recorrerà la sentència

Gravity Diagnostics, que es dedica a fer proves relacionades amb la covid-19, al·lega que normalment celebra els aniversaris dels empleats a la feina i que per això va tirar endavant la celebració.

L'empresa ha negat qualsevol delicte. Una de les responsables, Julie Brazil, ha dit al canal de notícies local Link NKY que mantenen la decisió d'acomiadar aquest treballador perquè "va infringir la normativa sobre la violència en el lloc de treball". Argumenten que es van sentir amenaçats per la reacció que va tenir.

"Els meus empleats van ser les víctimes", ha dit, i ha afegit que presentaran un recurs contra la sentència.

L'advocat de la defensa: "És discriminatori"

L'advocat de Kevin Berling, Tony Bucher, ha dit a la BBC que "no hi ha absolutament cap prova" que el seu client amenacés ningú de l'empresa:

"Va tenir un atac de pànic. Res més que això. I, com que els representants de Gravity Diagnostics no van entendre la seva resposta, van suposar que era una amenaça."

"Assumir que les persones amb problemes de salut mental són perilloses sense cap evidència de comportaments violents és discriminatori."

Les dades de la l'Aliança Nacional per la Salut Mental mostren que gairebé el 20% de la població dels Estats Units té trastorns d'ansietat.

 

ARXIVAT A:
JudicialEstats UnitsEmpresaSalut Mental
Anar al contingut