La finca remota a Ottawa per fer-hi una estada allunyat de tot (Reuters)

De viatges a cirurgia estètica: l'ostentós lot de regals per als nominats als Oscars

Una estada en un far a Itàlia i un terreny a Austràlia, entre els 60 regals valorats en 120.000 que rebran els principals nominats com a suposat "premi de consolació"

Actualitzat

Encara no saben si tindran la preuada estatueta, però alguns dels nominats als Oscars d'aquest any aniran a la gala amb una cosa segura: s'emportaran un lot de seixanta regals com una estada en un far a Itàlia o la propietat d'un terreny a Austràlia. No ho necessiten, i si ho volen, segurament s'ho podrien pagar, però, tot i això, rebran aquest "premi de consolació".

Des de fa 21 anys, una empresa nord-americana de posicionament de productes de luxe, Distinctive Assets, ofereix als candidats a rebre l'estatueta en les categories principals --és a dir, la direcció i la interpretació-- una bossa de regals valorats amb xifres de 6 dígits. La d'aquest any està valorada en 120.000 euros, i encara que pugui semblar mentida, és menys que altres anys.

Cada any, el contingut de la bossa --anomenada "Tothom guanya" perquè, segons el promotor i propietari de l'empresa, Lash Fary, representa "un consol" per als que no guanyen l'Oscar-- genera expectació, però també indignació per l'elitisme i l'ostentació de luxe que suposa.

El far convertit en hotel de luxe al cap Imperatore d'Ischia a Itàlia (Reuters)

En general, es tracta de productes de gamma alta, variats, entre els quals hi ha cosmètics, roba, aliments, tractaments de bellesa... i sempre hi ha alguna sorpresa exclusiva. Solen ser obsequis insòlits o només a l'abast d'alguns privilegiats, des de títols nobiliaris fins a creuers per l'Antàrtida.

Aquest any, destaca l'estada exclusiva de tres nits en un far convertit en hotel de luxe a Punta Imperatore, a l'illa italiana d'Ischia. Hi podran anar amb set amics més. També podran passar tres nits a The Lifestyle, una finca de deu acres a la zona rural d'Ottawa, al Canadà, lluny de la civilització.

"És evident que poden reservar i pagar les seves pròpies vacances. Però el que fem és treballar per a ells, trobar llocs únics fora del normal", explica Lash Fary.

 

Fary ha explicat que la majoria dels productes aquest any estan relacionats amb la salut i el benestar: Entre els 60 articles seleccionats, hi ha tractaments de liposucció, bòtox i cirurgia estètica per valor de 10.000 euros, a més d'una consulta de restauració dels cabells. 

I també un capçal de dutxa de tecnologia japonesa "fine bubble" que, segons publica Variety, fa microbombolles més petites que els porus que netegen, suavitzen i hidraten la pell. 

Del ram de l'alimentació, els nominats trobaran al lot dàtils orgànics collits a mà, pa de llet japonès, aigua de coco i també un tequila exclusiu, Antigua Cruz, d'Arandas de los Altos de Jalisco, a Mèxic.

Alguns dels 60 obsequis que rebran els 26 actors i directors nominats als Oscars d'aquest any (Reuters)

Les marques solen donar aquests productes perquè l'empresa de màrqueting les posicioni en el sector més alt del mercat, com entre les estrelles de Hollywood.

"Tot i que els nostres regals són famosos per ser divertits, fabulosos, útils i únics, també tenen un propòsit més gran. La majoria de les marques que incloem provenen d'una varietat diversa i inclusiva de petites empreses que es beneficien significativament de l'exposició global que els ofereix estar associats a la nit més gran de Hollywood", ha dit Fary.

Un coixí de viatge de Peta, l'ONG de defensa dels drets dels primats (Reuters)

El promotor també defensa que no tots els regals són materials. Així, per exemple, un coixí de viatge per al coll és de PETA, una ONG que dona suport als drets dels primats, i un medalló LRU (Amor, Respecte, Unitat) d'Upminders destina fons a combatre el racisme i l'assetjament escolar i el suïcidi. 

I el regal d'un terreny de 10 metres quadrats a Austràlia té l'objectiu d'impulsar els esforços de preservació i protecció de la natura i els boscos del país. Però l'empresa Pieces of Australia, que ho promociona, no està exempta de crítiques

El certificat de propietat a Austràlia i una medalla, regals solidaris per al medi ambient i les malalties mentals, respectivament (Reuters)

Aquests regals amb rerefons solidari potser pretenen evitar que alguns actors rebutgin el lot pel seu mercantilisme i elitisme, com va fer Denzel Washington, o com J. K. Simmons, que va donar el seu lot una subhasta benèfica.

Una capsa de bombons amb un missatge de vídeo (Reuters)

Fins a 240.000 euros el 2016

Potser també amb la intenció de reduir les crítiques, el lot d'aquest any està valorat en 20.000 euros menys que el passat. Un 10% menys, segons la revista Forbes, que recull que el 2016 es va assolir el valor més alt del lot d'obsequis: aquell any va superar els 240.000 euros.

De fet, tots els regals no es poden encabir en una sola "bossa", sinó que es fan arribar en diverses maletes que, evidentment també formen part del regal.

"La majoria d'aquestes persones no tornaran a casa com a guanyadors diumenge. I encara que no ho facin, tindran 126.000 dòlars de consol", diu Fary, que distribueix les seves "bosses" a molts altres esdeveniments similars del món de les celebritats.

Una caixa de luxe amb dàtils recollits a mà de Dubai (Reuters)
Anar al contingut