El capità del ferri (l'home vestit de verd, amb ulleres) i altres tripulants sentint el veredicte del tribunal. (Foto: Reuters)
El capità del ferri (l'home vestit de verd, amb ulleres) i altres tripulants sentint el veredicte del tribunal. (Foto: Reuters)
Gwangju

Condemnen a 36 anys de presó el capità del "Sewol" per negligència

El naufragi del ferri sud-coreà fa mig any va causar la mort de més de 300 persones, la majoria estudiants

RedaccióActualitzat

El capità del ferri "Sewol", Lee Joon Seok, ha estat condemnat a 36 anys de presó per negligència en el naufragi del vaixell al mes d'abril. L'enfonsament de l'embarcació va causar la mort de més de tres-centes persones, majoritàriament estudiants. El capità ha estat absolt dels càrrecs per homicidi dolós, tal com havia sol·licitat la fiscalia, i que li hauria comportat la pena de mort.

El tribunal sud-coreà de Gwangju condemna, a més a més, el cap d'enginyers del vaixell a 30 anys de presó per homicidi, per no haver ajudat dos membres de la tripulació ferits abans d'abandonar el ferri. També es declara culpables tretze membres de la tripulació per negligència, amb penes d'entre 5 i 20 anys de presó. El judici va quedar vist per a sentència a finals del mes passat.

El naufragi del "Sewol" a la costa de Corea del Sud és la pitjor tragèdia marítima que hi ha hagut en aquest país asiàtic. Durant l'enfonsament, el capità va abandonar el vaixell i va deixar d'atendre la seguretat dels passatgers, motiu pel qual la fiscalia havia demanat inicialment la pena de mort. El vaixell portava 476 persones a bord.

Precisament aquest dimarts, Corea del Sud ha anunciat la fi de les tasques de recerca de la desena de desapareguts encara pendents de localitzar d'aquest naufragi. Els equips de rescat només van poder salvar 172 persones les primeres hores després del naufragi, mentre que la majoria de cadàvers es van anar recuperant les setmanes següents.

Anar al contingut