CIS: El PSOE guanyaria les eleccions generals i amb Sumar superaria el PP i Vox

En el baròmetre fet abans de la campanya electoral, els socialistes se situen a 1,4 punts del PP

RedaccióActualitzat

A deu dies de les eleccions generals del 23J, el baròmetre del CIS dona com a guanyador el PSOE. L'estudi, fet abans de l'inici de la campanya electoral, dona un avantatge d'1,4 punts als socialistes respecte al PP, que milloren notablement resultats comparat amb les eleccions del 2019.

Respecte a la macroenquesta que el CIS va difondre la setmana passada, el PSOE es recuperaria i tornaria a guanyar després que fa una setmana fos el PP el que se situava com a primera força.

Ara els socialistes surten com a guanyadors amb el 31% dels vots, davant del PP, que aconseguiria un 29,6% dels sufragis.

Sumar, amb un 15,5% de vot estimat, es quedaria en tercera posició, davant de VOX, que puja fins a l'11,7% de suports.

El bloc dels actuals socis de govern -PSOE i Sumar- aconseguiria més percentatge de vot, un 46,5%, que no la suma de PP i VOX, que obtindria un 41,3% dels suports.

Pel que fa als independentistes, retrocedeixen respecte a les eleccions del 2019. ERC aconseguiria un 1,7% dels vots, Junts un 1,1 i la CUP un 0,6.

 

En aquest baròmetre del juliol no es dona l'assignació d'escons com sí que es va fer en la macroenquesta de la setmana passada, que es va basar en 29.000 entrevistes amb una mostra mínima de mil qüestionaris per província, un fet que va permetre ajustar l'assignació d'escons al Congrés.

En el baròmetre d'aquest dijous el CIS torna a la seva mostra habitual, d'unes 4.000 entrevistes telefòniques.

 

Valoració de líders

La valoració de líders torna a situar la líder de Sumar, Yolanda Díaz, com la representant més ben vista. Obté una nota mitjana del 4,84 i se situa per sobre del líder del PSOE i president espanyol, Pedro Sánchez, que arriba al 4,79.

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es queda la tercera plaça amb un 4,46, i molt per darrere hi ha el de Vox, Santiago Abascal, amb un 2,82.

ARXIVAT A:
Eleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut