Després de rebre l'avís, la policia ha acordonat la zona (EFE/Veasey Conway)
Estats Units

Cinc morts pels trets d'un noi de 15 anys en un veïnat de Raleigh, a Carolina del Nord

La matança coincideix amb la condemna a cadena perpètua de l'assassí de 17 persones a Parkland el 2018, que rebutja la pena de mort demanada pels familiars i la Fiscalia

Juli Rodés AlmerActualitzat

Un nou tiroteig ha sacsejat una ciutat dels Estats Units aquest dijous. Es tracta de Raleigh, a Carolina del Nord, al sud-est del país, on almenys cinc persones han mort a causa dels trets disparats per un jove armat amb una escopeta de doble canó. L'atacant era un menor d'edat, de 15 anys. 

Dues persones més han resultat ferides i han estat traslladades a l'hospital.

La policia local ha informat de la detenció del sospitós i el governador de Carolina del Nord, Roy Cooper, l'ha confirmada més tard, després d'agrair la feina feta pels serveis d'emergència i les forces de seguretat.

"Un jove blanc", segons la policia, ha disparat contra cinc persones en un veïnat de Raleigh (EFE/Veasey Conway)

"Aquesta nit, el terror ha trucat a la nostra porta", ha dit Cooper, abans d'afegir que "el malson de qualsevol població ha arribat a Raleigh".

L'alcaldessa de Raleigh, Mary-Ann Baldwin, ha fet una crida a "posar fi a aquesta violència gratuïta" que ja ha causat "massa víctimes". 

"Hem de reaccionar davant d'aquesta violència amb armes de foc. La tasca és immensa. I aquesta nit, el nostre dol és immens."

"No vull que altres alcaldes hagin d'estar aquí, a l'estrada, amb el cor trencat perquè persones de la seva comunitat han mort innecessàriament i tràgicament", ha afegit Baldwin.

La policia ha anunciat que el sospitós ja ha estat detingut (EFE/Veasey Conway)

La policia no ha donat més detalls sobre la identitat del detingut, més enllà d'informar que és "un jove blanc".

Un veí ha explicat a la cadena local WRAL que ha vist passar el sospitós pel jardí de casa seva i que "tenia un fusell de caça de canó llarg i anava vestit amb roba de camuflatge".

Després de rebre una primera trucada d'alerta, la policia de Raleigh ha recomanat als residents de McConnell Oliver Drive, Tarheel Club Drive i Old Milburnie Road, al veïnat de Hedingham, que es tanquin a casa, i als conductors, que evitin passar per aquestes zones.


130 morts cada dia per arma de foc

L'any 2021, unes 49.000 persones van morir per arma de foc als Estats Units, al voltant d'un 10% més que el 2020, any en què les 45.000 víctimes mortals per bala ja van ser una xifra rècord.

De mitjana, això vol dir que cada dia moren unes 130 persones, de les quals es calcula que la meitat són suïcides.


Cadena perpètua per a l'assassí de Parkland

També aquest dijous, a Florida, el jurat popular ha dictat pena de cadena perpètua per Nikolas Cruz, el jove que el 2018 va matar 17 persones en l'institut Marjory Stoneman Douglas de Parkland, a Florida. Va ser la pitjor matança en un institut als EUA.

La decisió del jurat contradiu la voluntat dels familiars de les víctimes, i també de la Fiscalia, que havien demanat la pena de mort per a Cruz, que s'havia declarat culpable.

Lori Alhadeff, mare d'Alyssa, una de les víctimes mortals, s'ha mostrat "més que decepcionada i frustrada" i ha dit que no entén el veredicte.

La familiar d'una víctima de Parkland plora en sentir el veredicte (EFE/Amy Beth Bennett)

Fred Guttenberg, pare de Jaime Guttenberg, també morta a Parkland, considera que "avui, 17 famílies no han rebut justícia".

Per condemnar Cruz a la pena de mort calia la unanimitat dels 7 homes i 5 dones que integraven el jurat, que no s'han posat d'acord sobre els factors agreujants exposats per la Fiscalia. En canvi, va prevaler la idea que Cruz té problemes mentals.

La matança de Parkland, precisament, va generar un moviment de protesta a tots els Estats Units, sobretot per part d'adolescents, a favor de la restricció de les armes de foc que, tanmateix, no s'ha traduït en l'aprovació de cap llei per part del Congrés.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut