Dermophis donaldtrumpi (EnviroBuild)
Dermophis donaldtrumpi (EnviroBuild)

Bategen amb el nom de Donald Trump una nova espècie d'amfibi

Una empresa britànica, molesta amb l'escepticisme de Trump sobre el canvi climàtic, paga 25.000 dòlars per posar el nom del president dels Estats Units a la nova espècie

RedaccióActualitzat

A Panamà, s'ha descobert una nova espècie d'amfibi. No és un fet insòlit: cada any es descobreixen noves espècies animals. Però el que fa diferent aquest cas és el nom que s'ha decidit posar a la nova espècie: Dermophis donaldtrumpi.

En el nom científic, compost de dues paraules, la primera caracteritza el gènere i la segona, l'espècie. La paraula de l'espècie acostuma a ser descriptiva. De vegades, fa referència al descobridor o al lloc on es va descobrir. En aquest cas, però, hi han posat el del president dels Estats Units, Donald Trump, perquè hi han trobat semblances.

Qui ha decidit el nom és la companyia britànica EnviroBuild, que va guanyar la subhasta per anomenar la nova espècie. Li va costar 25.000 dòlars. La subhasta, la va convocar Rainforest Trust, una ONG dedicada a salvar la selva tropical.

La nova espècie és una cecília, un amfibi excavador sense extremitats, que passa la major part del temps sota terra. I així explica EuroBuild a la seva web les raons per posar-li el nom del president dels Estats Units:

"Les cecílies agafen el nom del llatí 'caecus', que vol dir 'cec', i tenen ulls rudimentaris que només els permeten distingir la llum o la foscor. Donald Trump, propens a veure el món només en blanc i negre, ha afirmat que el canvi climàtic és un engany dels xinesos."

També ho han explicat a Twitter, augmentant amb humor la semblança entre Trump i Dermophis donaldtrumpi.

I a la web conclouen:

"Com que 'Demorphis donaldtrumpi' és un amfibi, és particularment susceptible als impactes del canvi climàtic i, per tant, està en perill d'extinció com a resultat directe de les polítiques sobre el clima del seu homònim."

Tot plegat vol ser un crit d'atenció sobre la falta de polítiques per lluitar contra el canvi climàtic de l'actual govern dels Estats Units.

 

 

ARXIVAT A:
CiènciaTrump Crisi climàtica
Anar al contingut